PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

13.11.2019
tekst
tekst

Hrvatska

MIROSLAV ŠKORO U UTRCI ZA PREDSJEDNIKA HRVATSKE Svoju kandidaturu objavit će do kraja tjedna, može li ugroziti Kolindu Grabar-Kitarović?

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Na predsjedničke izbore ide kao nezavisni kandidat.

Br. pregleda: 1321

Autor: CroExpress/Večernji.hr


Miroslav Škoro, popularni glazbenik, poduzetnik, doktor ekonomskih znanosti i odnedavna predavač na sveučilištu Sjever, definitivno je prelomio - ide u utrku za predsjednika Republike, objavio je u četvrtak Večernji list.  

Svoju kandidaturu, doznaje Večernji iz najbližeg Škorina kruga, objavit će potkraj ovoga tjedna. Njegova kandidatura, koja dolazi nekoliko dana nakon službene kandidature Zorana Milanovića, jakoga kandidata ljevice, učinit će sljedeće predsjedničke izbore najzanimljivijima i najneizvjesnijima dosad

Jedan od razloga neizvjesnosti jest i to što bi, prema mišljenju nekih relevantnih političkih analitičara, Škoro mogao ugroziti ne samo izglede predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, iza koje će stati vladajući HDZ sa svom svojom stranačkom infrastrukturom, nego i ući u drugi izborni krug, navodi dnevnik.  

Škoro, kako doznaje Večernji, na predsjedničke izbore ide kao nezavisni kandidat, no ne odbacuje mogućnost podrške pojedinih političkih stranaka ili koalicija. Razgovarat će sa svima koji prihvaćaju njegove stavove, bez obzira na to pripadaju li prema političkoj orijentaciji desnom centru, centru ili lijevom centru. Mogućnost suradnje odbija jedino s ekstremnim političkim opcijama, dakako i lijevima i desnima, piše Večernji list.  

Dnevnik ističe da je još rano govoriti o ideološkim i svjetonazorskim temeljima Škorine kampanje, no Večernji doznaje da se političkim ratom 'partizana' i 'ustaša', koji je duboko podijelio hrvatsko društvo, neće baviti. Štoviše, svojim će biračima objaviti da je Drugi svjetski rat završio 9. svibnja 1945. godine

Za njega je kudikamo važnija budućnost moderne hrvatske države, koja je nastala u Domovinskom ratu, te budućnost njezinih građana, koji očito traže korjenite promjene u društvu, donosi Večernji list.

20.06.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.