Autor: CroExpress
Predsjednica republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović dala je intervju za Hrvatski katolički radio. U tom razgovoru s glavnim urednikom HKR, Sinišom Kovačićem, Grabar-Kitarović dotaknula se mnogobrojnih tema i aktualnih pitanja
‘Iskreno da vam kažem, i ja bih ponekad rado htjela imati veće ovlasti, ali Hrvatska treba biti parlamentarna demokracija, doista parlamentarna. Ja mislim da treba ići k jačanju ovlasti Sabora i jačanju svijesti i uloge svakog saborskog zastupnika, a ne jačanju vlasti pojedinca’, rekla je Grabar-Kitarović. 
Kovačić ju je pitao i kada započinje ljudski život, a na to je predsjednica odgovorila – začećem
‘Za mene kao majku ljudski život počinje začećem. To mogu posvjedočiti – taj osjećaj kada vidite ultrazvuk, kada čujete otkucaje srca, to se ne može opisati’, istaknula je. 
Grabar-Kitarović unatoč svim obavezama ima vremena za slušanje Hrvatskog katoličkog radija, a posebno u autu.
‘Nađem vremena, a posebno u autu. Moram reći, a nadam se da se ovi dečki koji su u mojoj pratnji neće naljutiti, ali ima nekoliko njih koji redovito slušaju katolički radio i mole krunicu u autu. Iznimno mi je drago da zapravo svi ljudi koji me okružuju su isto tako vjernici. Naravno, nije da ljude dijelim na to jesu li vjernici, agnostici ili ateisti, ali ipak nekako dijeleći zajednički sustav vrijednosti osjećam povezanost i bliskost zato što je vjera nešto što se ne uči nego što se živi cijelim životom i što vas podsjeća, barem mene, i na one najljepše trenutke djetinjstva’, rekla je. 
Na samom kraju, Kolinda Grabar-Kitarović zapjevala je omiljenu duhovnu pjesmu – Krist na žalu.

Datum objave: 04.07.2019.