Autor: CroExpress/Slaven Letica

Bivši predsjednik Ivo Josipović u N1 Studiju uživo je 6. kolovoza 2019. komentirao govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović iz Knina te ga je ocijenio krajnje neprimjerenim.
Iz njegova 25-minutnog, krajnje kritičnog, komentara rodio se i ovaj zvučni ugriz: ‘Mnogi se pitaju je li predsjednica u Kninu konzumirala alkohol’.

Svakome tko je gledao i slušao govor KGK bilo je jasno – o tome se nije trebao ništa pitati – da je bila malo ‘nacvrckana’ ili ‘vesela’. U Knin je došla sa Sinjske alke, a u Sinju su ljudi jako gostoljubivi, pa im nije lako odoljeti kad vam od srca nude čašu rujnog vina.

U tom pogledu, osobno razumijem i ne zamjeran predsjednici KGK što je bila malo ‘nacvrckana’.

Štoviše, njeno nam je stanje pružilo priliku da vidimo vrijedi li i dalje pouka narodne poslovice: ‘Što trijezan misli, pijan govori’.
Ako sudimo po toj poslovici, predsjednica KGK razmišlja na engleskom i hrvatskom, mašta o tome kako bi bilo dobro da je otišla s puškom na bojišnicu (‘Najradije bih uhvatila pušku i otišla na bojište, ali shvaćala sam da nije stvar samo u metcima i u suočavanju s onima koji su ispred vas.’), divi se ženama-generalicama, ‘Oluju’, kao i bivši ministar obrane SAD-a James Norman Mattis, smatra ‘besprijekornom izvedenom hrvatskom vojnom operacijom koja je ušla u udžbenike vojne povijesti’ itd.

Uz sve to, kad malo popije naša predsjednica ima nagonsku potrebu zapjevati. A narod veli: ‘Tko pjeva zlo ne misli’.

Narodne poslovice ništa ne govore o sviračima, a poznata je činjenica da je naš bivši predsjednik sabran i trijezan svirao na klaviru Miloradu Dodiku, Borisu Tadiću i društvu u Banjoj Luci.

Datum objave: 11.08.2019.