PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

11.08.2020
tekst
tekst

Hrvatska

ISPALJENA SIGNALNA RAKETA DAJE VELIKU NADU Hrvatski zastupnici pozvali na prikupljanje donacija za privatnu potragu za nestalim hrvatskim kapetanom

Foto: Facebook/Marine Nationale

Foto: Facebook/Marine Nationale

Obitelji i prijatelji pokrenuli akciju prikupljanja novca za privatnu potragu.

Br. pregleda: 1897

Autor: CroExpress/Hina

Saborski zastupnici Nikola Grmoja (Most) i Goran Aleksić (Snaga) pozvali su u srijedu kolege zastupnike i hrvatsku javnost da se uključe u kampanju prikupljanja novca za privatnu potragu koju su pokrenuli obitelj i prijatelji kapetana Dina Miškića, nestalog s potonulog broda 'Bourbon Rhode'.

'Nadamo se i molimo da će posada i Dino Miškić biti pronađeni, sudjelovanjem u akciji pokazujemo da naše ljude ne zaboravljamo i da nikad od njih nećemo odustati', poručio je Grmoja iz Hrvatskog sabora. Aleksić je zahvalio svima koji su potpisali internetsku peticiju da se nastavi potraga za posadom potonulog broda i koji su uplatili donacije. 'Pozivam sve, pa i zastupnike da uplate donacije da se potraga ne bi prekinula, jer velika je šansa se ljudi pronađu. Vjerujem da su svi živi i zdravi i da će ih pronaći oni koji ih traže', rekao je Aleksić.

Potraga za nestalim pomorcima s tegljača 'Bourbon Rhode', koji je potonuo 26. rujna u Atlantiku 2000 kilometara od francuskog otoka Martiniquea, nastavljena je nakon što je u noći na utorak u oceanu primjećena ispaljena signalna raketa, pa su u potragu poslani brod francuske brodarske kompanije 'Bourbon Offshore' te zrakoplov opremljen specijalnim instrumentima za pretraživanje mora.

Dosadašnja potraga, reducirana u petak nakon tjedan dana traganja, rezultirala je pronalaskom trojice preživjelih i tijela četvorice poginulih pomoraca. Na brodu ih je bilo ukupno 14, uključujući i hrvatskog kapetana Dinu Miškića koji nije pronađen.

09.10.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.