PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

11.08.2020
tekst
tekst

Hrvatska

BRAVO! Hrvatska ima novih 258 doktora znanosti i umjetnosti

Foto: HINA/ Tomislav PAVLEK/ tp

Foto: HINA/ Tomislav PAVLEK/ tp

Položili prisegu.

Br. pregleda: 1219

Autor: CroExpress/Hina

Novih 258 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu promovirao je u nedjelju na dvije svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu polaganjem prisege pred rektorom Damirom Borasom. 

Odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape doktorski kandidati prošetali su u povorkama od zgrade zagrebačkog Sveučilišta do zgrade HNK, a nakon njih i povorka prorektora i dekana predvođena rektorom. Nakon govora rektora Borasa doktorski kandidati položili su prisegu, a on ih potom proglasio doktorima znanosti i umjetnosti. Ulazak u novo akademsko zvanje promovirani doktori simblično su iskazali prebacivanjem kičanke (cofleka) na akademskim kapama na desnu stranu. Nakon uručivanja diploma upisani su u knjigu doktora, a svečanost je završila akademskom himnom Gaudeamus igitur.

U ime novopromoviranih doktora znanosti i umjetnosti govorili su dr. sc. Ivan Bolanča s Medicinskoga fakulteta i dr. sc. Žanina Žigo s Filozofskoga fakulteta.

Svečanim promocijama u HNK-u, između ostalih, nazočili su izaslanik predsjednika Vlade akademik Zvonko Kusić, izaslanica predsjednice Republike Anamarija Kirinić, državni tajnik za znanost, tehnologiju i fondove EU Tome Antičić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i drugi, navodi se u priopćenju zagrebačkog Sveučilišta.

11.11.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.