Autor: CroExpress

– Nitko normalan ne voli bolnice al ja nisam od tih, pa nekako baš volim obići svoju bolnicu u Dubravi. Osobito mi je drag odjel intenzivne njege na kardiologiji. Uvijek me zanima što ima novoga, kako napreduju s tehnologijama, metodama, materijalima, volim popričati s osobljem i tako to.

Zadnji put sam bio prije šest godina i valjda mi zafalili ti ljudi i stentovi, uglavnom nekidan mi neki vrag nije dao mira sve dok ponovo nisam otišao. I zanimljivo, došao sam na svoj najdraži odjel točno na isti dan, skoro i sat, kao i prije šest godina. Petak, 23. studenoga u večernjim satima, taman kad gužva malo mine pa možeš na miru s ljudima ljudikat.
I nisam požalio, stvarno sam imao što vidjeti. Otkako me nije bilo ekipa je povukla novce iz eu fondova i napravila potpuno novi odjel intenzivne, plus nove sale i dnevna bolnica za koronarnu i to sve tako moderno i high-tech s mnoštvom lampica, žica i ekrana, imaš osjećaj da si ušao u kliniku u Clevelandu a ne na kardiologiju u Dubravi.

Osim toga ljudstvo raspoloženo kao da su i sestre i braća i doktori i doktorice i čistačice zadovoljni i s osnovicom i s koeficijentom, s dodacima i s prekovremenima, Plenki bi zadovoljno rekao, jesam li vam rekao, ali naravno da nisu nego gostima samo ostavljaju dojam da jesu jer gost nije došao zbog njih nego zbog sebe.

A pri tome sve te sale, sobe, stropovi, podovi, sve nekako uredno i čisto a ekipa uigrana kao na izmjeni guma u formuli jedan i tako danonoćno. Pa nisam mogao odoljeti i ne iskoristiti priliku i zadržati se u tom dobrom društvu nekoliko dana i evo kao što pokazuju brojke na mom monitoru, takva je to ekipa da i najveću budalu uspije dovesti u red.
e20ee078a2.jpgFoto: screenshot/Facebook/Zoran Šprajc

Premda, mislim se, idući put bi fakat mogao navrnuti samo na kavu. –

Datum objave: 27.11.2019.