Autor: CroExpress

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH Tugomir Majdak sudjelovao je na okruglom stolu pod nazivom ‘Investicije u poljoprivrednu mehanizaciju i novi ZPP’ na CroAgro 2019 – međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije, koji se od 5. do 8. prosinca održao u Zagrebu.

– Novi ZPP će poseban naglasak dati na zajedničko poslovno djelovanje poljoprivrednika, naročito pri određivanju kriterija za intervencijske mjere budućeg Strateškog plana, a rentabilno korištenje poljoprivredne mehanizacije temelj je održive i funkcionalne poljoprivrede Lijepe naše.

Sajam u Zagrebu ispunio je očekivanja posjetitelja i izlagača, a prije svega poljoprivrednika. Iznimno je važno i za svaku pohvalu kada nacionalna metropola kapacitetom za izlaganje i poslovnim okruženjem može u potpunosti realizirati potrebe strateške vizije poljoprivrede kao važnog segmenta gospodarstva, po uzoru na vodeće europske sajmove ovog specijaliziranog sadržaja poljoprivrede (Pariz, Hannover, Bologna), kazao je između ostalog Majdak.

Posljednjeg dana Sajma CROAGRO u organizaciji Društva agrarnih novinara Hrvatske održan je i izbor za Hrvatski traktor godine 2019. Ukupni pobjednik je Fendt 942 Vario, dok je nagradu za najbolji specijalizirani traktor dobio Antonio Carraro Tony 10900 SR. Za najbolji višenamjenski po drugi put je bio  proglašen Fendt 942 Vario, a za najbolji dizajn titulu je zasluženo osvojio Valtra 234 Versu Smart Touch.

Datum objave: 09.12.2019.