Autor: CroExpress

Predstavnici udruge Prijatelji životinja predali su ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću 60.000 prikupljenih potpisa za zabranu pirotehničkih sredstava kategorija F2 i F3. Iz Udruge pozivaju sve da svojim komentarom na e-savjetovanju podrže prijedlog MUP-a i da se konačno stane na kraj teroru petardi za ljude i životinje.

Brojci od 60.000 tisuća potpisa pridodaje se još 3000 potpisa koje je skupio veterinar i voditelj Skloništa za životinje Virovitica Dražen Majetić, potaknut smrću svojega psa, člana obitelji, kojemu je otkazalo srce kada je izašao iz kuće u dvorište u trenutku kada je bačena petarda.

“Pohvaljujemo Ministarstvo unutarnjih poslova što je prepoznalo volju većine građana i uvrstilo zabranu petardi i redenika iz kategorija F2 i F3 u izmjene Zakona o eksplozivnim tvarima. Uz Vladu RH, podršku zabrani petardi dalo je i devet ministarstava: znanosti i obrazovanja, turizma, zdravstva, gospodarstva, poduzetništva i obrta, poljoprivrede, zaštite okoliša i energetike te hrvatskih branitelja, a pridružili su im se i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja”, izjavio je Luka Oman iz Prijatelja životinja. Dodao je da je ova zabrana, koju podržava 80% građana, kompromis jer se zabranjuje samo ono što je nužno zabraniti, no da je to ipak važan prvi korak prema vraćanju zabrane i ostale bučne i opasne pirotehnike.

Datum objave: 07.02.2020.