Autor: CroExpress

Prva osoba kojoj je potvrđena zaraza korona virusom u Dalmaciji je mlada djevojka s područja Biograda koja je sa sestrom bila na turističkom putovanju u Zanzibaru u Africi. U Hrvatsku se vratila 15. ožujka avionskim letom preko Dubaija u kojem se zaustavila oko četiri sata, javlja Zadarski.hr.

Obje su sestre po dolasku kući samoinicijativno ostale u samoizolaciji sve dok jedna nije dobila temperaturu od 37,2 stupnja. Javila u zadarsku bolnicu gdje su joj u utorak navečer uzeli bris. Čim je rezultat brisa pokazao da u sebi ima korona virus, obavijestili su je iz zadarske bolnice i kola hitne pomoći tijekom noći su došli po nju u kuću.
Djevojka je sada u izolaciji zadarske opće bolnice i ima blage simptome zaraze, dok su svi članovi njene obitelji u samoizolaciji. Oni još uvijek nisu testirani, ali im se prati stanje i kod prve pojave simptoma bit će im uzeti brisovi. 

Vijest o prvoj zaraženoj osobi korona virusom s područja Biograda uznemirila je stanovnike tog drugog grada po veličini u zadarskoj županiji. Kako su nam kazali, u strahu su širenja zaraze jer su članovi obitelji zaražene djevojke radili svoje uobičajne poslove i bili u kontaktu s mještanima ovih dana. 

‘Mali je to grad, svi smo bliski to se za čas može proširiti. Tko zna koliko sad ima zaraženih’, kazala nam je jedna Biograjka ne krivši kako se boji situacije dok je jedan stariji gospodin smiren. 
‘Cijeli svijet je pogođen, došlo je i do nas. Bit će što će biti. Grad je i ranije poduzeo korake protiv zaraze, a vjerujem da će se sad i jače mjere poduzeti’, kazao nam je umirovljenik. 

Datum objave: 18.03.2020.