PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

02.06.2020
tekst
tekst

Hrvatska

KAKAV NESVAKIDAŠNJI POROĐAJ PRED ZAGREBAČKOM BOLNICOM! Liječnici sumnjali da je majka zaražena koronavirusom pa je porodili u kolima Hitne, a onda završili u izolaciji

foto: pixabay

foto: pixabay

Majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju.

Autor: CroExpress

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22.40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak.

Ekipa hitne: doktorica Kristina Vučemilo, medicinski tehničar Goran Tvorić, koje je vozio Marko Rožić, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola kod ginekologa.

Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Tim KB Merkur je spremno dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr. med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije. Zdrava curica je rođena u 23.15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, a tim KB Merkur odmah je preuzeo novorođenče. S obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19.

S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

I za kraj lijepe vijesti - majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur, a tim hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smjeni. Iskrene čestitke obitelji curice i svaka čast timu medicinske službe Zagrebačke županije Kristini, Goranu i Marku, kao i cijelom timu KB Merkur na odlično odrađenom poslu!

31.03.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.