PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

12.07.2020
tekst
tekst

Hrvatska

STANJE U HRVATSKOJ 31. OŽUJKA - 77 novih slučajeva koronavirusa, 867 ukupno

Foto: HINA/ Screenshoot/ ds

Foto: HINA/ Screenshoot/ ds

Nakon potresa u Zagrebu nije došlo do porasta obolijevanja od koronavirusa.

Autor: CroExpress/Hina

U Hrvatskoj je potvrđeno 77 novih slučajeva zaraze koronavirusom, sad ih je ukupno 867 i nema novih preminulih osoba, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite. 

'Broj slučajeva isti je kao prethodni dan i ukazuje da nema značajnijeg povećanja novooboljelih bolesnika, što indirektno ukazuje da su naše mjere učinkovite', rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Ukupno je testirano 7015 osoba, samo u 24 sata njih 611.

Na respiratoru je 32 bolesnika, novih je pet - po dvoje bolesnika u Zagrebu i Splitu te po jedan u Osijeku i Rijeci, a jedan je manje u Dubrovniku jer je transportiran u Split. Preminulih bolesnika je i dalje šest, a 67 osoba je ozdravilo.

Djelatnici hitne medicinske pomoći zbrinuli su 1124 bolesnika kod kojih se sumnjalo na COVID-19. Ministar je istaknuo da se zdravstveni sustav vraća u normalni mod funkcioniranja nakon inicijalnog šoka zbog izbijanja epidemije. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je kako prva analiza pokazuje da nakon potresa u Zagrebu nije došlo do porasta obolijevanja od koronavirusa.

31.03.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.