Autor: CroExpress

Kao Savjetnik aktualne Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH, Ivan Karlo Stipić kaže kako je iznimno dobro upoznat sa svim problemima koji tište naše državljane diljem svijeta. Opstojnost Hrvata, kao konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini, te osiguranje lakšeg povratka treće generacije iseljenih Hrvata iz europskih i prekooceanskih zemalja u Domovinu teme su s kojima je, ističe, duboko povezan i na osobnoj razini, a i prioriteti su njegova programa.

Nalazi se na listi HDZ-a za 11. izbornu jedinicu, a ovih je dana u obilasku različitih lokacija u Bosni i Hercegovini gdje nastoji ukazati na određene probleme. Tako je jučerašnji dan proveo u Tomislavgradu.

“Uživao sam obilazeći samostan i crkvu te razgovarajući sa svećenicima i vjernicima. U svom radu ću nastojati osigurati više sredstava kroz aplikacije za kulturnu i izdavačku djelatnost u Općini Tomislavgrad. Također ću nastojati potaknuti razvoj infrastrukture i rješavanje dugogodišnjih problema“, poručio je mladi HDZ-ov kandidat.

Prije nekoliko dana je posjetio i Buško jezero. “Ako bi se tražilo ugodnije i ljepše mjesto u Hercegbosanskoj županiji teško da bi se našao bolji primjer od Karmela sv. Ilije na južnim obroncima obale Buškog jezera. Najveće jezero u Zemlji, reprezentativan je primjer izvorne ljepote Bosne i Hercegovine, a Karmel koji se tamo smjestio mjesto je mira i spokoja, molitve i vapaja Svemogućemu. Također, čuvar je tradicije, svećeničkog zvanja i rasadnik kulturnih i vjerskih sadržaja na tim prostorima. Vrlo je važna briga o takvim, jedinstvenim, mjestima za očuvanje našeg identiteta”, rekao je Stipić.


Datum objave: 01.07.2020.