Autor: CroExpress

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici ove godine, devetu godinu za redom, organizira Ultramaraton Vukovar – Srebrenica. Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

Ujedno, povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, žele podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

Ultramaraton se održava svake godine u terminu od 06. do 10. srpnja, gdje maratonci u 5. etapa (Vukovar/Ovčara – Vinkovci – Brčko – Janja- Zvornik – Srebrenica/Potočari), pretrče 227 km, a ove godine zbog epidemiološke situacije održat će se simbolično na ruti Vukovar – Vinkovci. Svojim sudjelovanjem i ove godine maraton će nesebično i velikodušno podržati maratonci Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac.

Pored maratonaca koji svake godine sudjeluju u maratonu, ove godine na dionici Vukovar- Vinkovci pridružit će im se pukovnik Miroslav Varžić, brigadir Ivan Galović, Kristijan Anđelić, Daniel Ikica i Iva Smoljan te drugi trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Datum objave: 06.07.2020.