U ‘Kutiji šibica’ su na rukometnom turniru nastupile tri momčadi, a u konačnom poretku je ona iz Hrvatske zauzela prvo, iz BiH drugo, a iz Austrije treće mjesto.

Turnir u taekwondou održan je u dvorani Sutinska vrela. U borbama su pobjednici Ivana Džeko (-57kg, BiH), Damir Šunjić (+80kg, BiH), Juraj Stinčić (-80kg, Hrvatska) i Gabrijel Puklin (-68kg, Hrvatska). U disciplini forme najuspješniji su bili Zdravko Ferenčina (+60 god., Hrvatska), Mišel Mladima (-60 god., Hrvatska), Marko Stanić (-50 god., BiH), Boris Knezović (-30 god., BiH), Petra Orlić (-17 god., BiH) te Valentin Perić (-17 god., Hrvatska).

Tereni Teniskog centra Mladost danas su cijeli dan bili popunjeni natjecateljima svih dobnih skupina. U ženskim kategorijama slavile su Romana Kovačević i Renata Šašak iz Hrvatske, a i u muškoj konkurenciji su tenisači iz Hrvatske dominirali u finalima. Pobjednici po kategorijama su Mladen Častek, Mladen Lukić, Zlatko Blagaj i Vanja Mrazovac iz Hrvatske, zatim Nenad Jandrić iz BiH, Miren Ivanković iz SAD-a i Ivo Beliš iz Slovenije.

Boćari su se u Španskom natjecali u disciplini pojedinačnoj klasično. Prvo mjesto osvojio je Hrvoje Šimunović iz Hrvatske, drugo Dejan Petković iz Crne Gore, a treće Iva Vlahek iz Hrvatske.

Na stolnoteniskom turniru u dvorani Lovro Ratković natjecalo se oko 30 sportaša u kategorijama do 35 i preko 35 godina. Otac i sin Nebojša i Marko Gabrić iz Srbije pobijedili su u obije kategorije. U igri parova do 35 godina prvo mjesto je pripalo Lovri Zovku i Filipu Borovnjaku iz Hrvatske, a u kategoriji preko 35 godina Nebojši Gabriću i Danijelu Reziću (Srbija/Švicarska). Posebno valja istaknuti veliki rezultat Zovka i Borovnjaka koji su sjajnom igrom u pojedinačnoj konkurenciji zauzeli drugo i treće mjesto, a imaju tek 11 godina.

Odbojkašice su u Trnskom odigrale 2. kolo u kojem je ekipa iz Austrije pobijedila Argentinu, a ekipa iz Hrvatske bila je bolja od ekipe Zagrebačke nadbiskupije.

U Draženovom domu su se susrele dvije košarkaške momčadi iz Njemačke, a na rasporedu je bila i utakmica Zagrebačke nadbiskupije protiv momčadi Zagreba, za koju su osim nekih od igrača KK Rudeš nastupali i Filip Torić i Fran Urli, košarkaši iz Zagreba s igračkim iskustvom na američkim sveučilištima.

Nakon odigranih nogometnih utakmica po skupinama na stadionu Hrvatskog dragovoljca u finalu će se u četvrtak u 18.50 sati susresti momčadi iz Rumunjske i Austrije. Slovenija i Italija igrat će u 17.30 sati za treće mjesto.

Polufinale malog nogometa igrat će se od 9 sati u SRC Trnje, a plasirale su se momčadi iz Rumunjske, Australije, Janjeva, te Zagrebačke nadbiskupije. U finalu kupa veterana u malom nogometu pobjedu je ostvarila momčad BiH koja je slavila nad momčadi iz Australije 3-2.

U četvrtak su još na rasporedu odbojka na pijesku u 13 sati na Jarunu, plivanje u 13 sati na bazenu Mladost te karate u 18 sati u karate centru Hrvatski dragovoljac u Domu sportova.

Datum objave: 24.07.2014.