Hrvatski dominikanac o. Karlo Ćavar nakon 53 godine pastoralnog djelovanja u Boliviji, od kojih je posljednjih 35 proveo u Mairani, svečanim misnim slavljem oprostio se od tamošnjih vjernika u nedjelju u Mairani, u pokrajini Santa Cruz.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je o. Karlo, a propovijedao o. Yinmy Cabellero Suares, viceprovincijal dominikanske viceprovincije Bolivije. Koncelebrirali su: o. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, fra Ivica Vrbić, hrvatski kapucin i misionar u Mineiru te o. Zvonko Džankić, ekonom HPD-a.

Propovjednik je povezao 35-godišnji život o. Karla u Mairani sa sadržajem Službe riječi. Spomenuo je pojedine trenutke koji su obilježili živote mnogih. S obzirom na misijski pastoralni ambijent, sve je često prekidano pljeskom.

Nakon blagoslova uslijedili su oproštajni govori i zahvale predstavnika lokalne zajednice, članova župa i misijskih postaja kojih je 12. Na kraju je provincijal Slišković uputio pozdrave okupljenoj zajednici, zahvalio o. Karlu i pozvao zajednicu da nastavi snažnom vjerom dalje, živeći sve ono radosno i Bogom obojeno koje je o. Karlo gradio proteklih desetljeća.

Misnom slavlju prisustvovali su pojedini Hrvati koji ondje žive i Robert Jakubek, počasni konzul Republike Hrvatske u Boliviji. Misionar o. Karlo u Boliviju je došao 1971. godine.


Autor: CroExpress/dominikanci.hr Datum objave: 15.02.2023.