Crveni križ Zagreb izvijestio je u petak da će nogometaši Hrvatskog dragovoljca na utakmici s Dinamom u nedjelju nositi dres s kombinacijom ukrajinske narodne nošnje i boja ukrajinske zastave, dresovi su dostupni u prodaji, a prikupljeni novac donirat će se za ukrajinske izbjeglice.

Dresovi se mogu nabaviti po cijeni od 400 kuna na internetskim stranicama kluba Hrvatski dragovoljac, a iznos će biti proslijeđen Crvenom križu Zagreb, koji svakodnevno brine o 630 obitelji iz Ukrajine.

Ravnatelj Crvenog križa Zagreb Petar Penava navodi da je prema evidenciji u Zagrebu zbrinuto 1450 osoba iz Ukrajine.

Penava navodi da svakodnevno zbrinjavaju između 30 i 50 obitelji, a potrebe im se povećavaju, stoga je poslao apel građanima i pravnim osobama da doniraju prvenstveno dugotrajne prehrambene proizvode.

Hrvatski dragovoljac prvi je klub u Hrvatskoj, ali i svijetu, koji će igrati u dresovima s bojama i znakovima Ukrajine.

Kapetan Dragovoljca Valentino Majstorović pozvao je druge klubove u HNL-u da se priključe toj humanitarnoj akciji.

Na dresu se nalazi i znak prijateljstva Hrvatske i Ukrajine, a u njemu je NFC čip, čijom aktivacijom se ulazi u aplikaciju Crvenog križa gdje se može jednokratno donirati ili postaviti mjesečnu donaciju za ukrajinske obitelji u Zagrebu.

Crveni križ donacije prikuplja i u logističkom centru u Heinzelovoj 64, od osam do 16 sati te subotom od osam do 12 sati.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 01.04.2022.