Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem i izbornikom reprezentacije Zlatkom Dalićem, iskoristila je službeni posjet Melbourneu te je bodrila hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić na Australian Openu.

Na tribinama Margaret Court Arene među navijačima Donne Vekić, koja je u uzbudljivom meču, u tri seta, svladala Čehinju Lindu Fruhvirtovu i plasirala se u četvrtfinale, bili su i član Izvršnog odbora i predsjednik Komisije za dijasporu Ante Kulušić, tehnički direktor seniorske i U21 reprezentacije Stipe Pletikosa te glavni instruktor Petar Krpan.

Poslije meča predsjednik HNS-a Marijan Kustić uručio je Donni Vekić dres hrvatske reprezentacije s potpisima nogometnih reprezentativaca i zaželio puno sreće uoči četvrtfinalnog meča u srijedu protiv Arine Sabalenke.

Inače, delegacija HNS-a sudjeluje u radu nogometnog kampa za dijasporu u Melbourneu.

Dragi Zlatko, dobrodošao među svoje Hrvate i Hrvatice Sydneya i Melbourna!

Hrvatice i Hrvate cijelog svijeta učinio si ponosnima i sretnima, no ja kao i mnogi drugi dobro znam da je ono što radiš daleko više i veće od lijepe nogometne igre koju je cijeli svijet gledao i Hrvate slavio.

Tvoja turneja hrvatskom dijasporom nije samo nogometna već zapravo duhovno-vjerska, tj. “hrvatske krunice” i nije slučajno da si krenuo prvo od Australije i baš Sydneya!’, emotvino je našem izborniku poručio Petar Mamić u svojoj novoj kolumni objavljenoj na portalu domovina.info.

Vatreno u Sydneyu večeras! Dobro nam došli zajedno sa izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije iz Hrvatske! 😍 Sydney…

Objavljuje Ina VukicČetvrtak, 19. siječnja 2023.

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 23.01.2023.