O nama ovisi kako se koristimo onime što smo primili od Boga. A primili smo sve: znanje, govor, ruke, noge… Sve smo to primili, ništa nije naše”, u homiliji je rekao don Darko.

U subotu je salezijanac don Danko Litrić, misionar iz Ruande, posjetio bosonoge karmelićanke u Brezovici. S njima je slavio euharistiju, a u uvodnim mislima osvrnuo se na sv. Augustina za čije se obraćenje na kršćanstvo i svećeništvo molitvom zauzela njegova majka sv. Monika, piše IKA.

“Riječ Božja je upućena svima. Isus govori o tome kako Gospodin daje svojim slugama talente. To su darovi koje Gospodin svakome daje po njegovim sposobnostima da ih koristi za sebe, ali i za druge. Bog sve to čini iz ljubavi prema nama. O nama ovisi kako se koristimo onime što smo primili od Boga. A primili smo sve: znanje, govor, ruke, noge… Sve smo to primili, ništa nije naše”, u homiliji je rekao don Darko.

Na kraju misnoga slavlja predstavio se vjernicima, te je između ostalog otkrio kako je već 40 godina misionar u Ruandi i da su prilike tamo vrlo teške zbog zabrana kretanja…

“Otežano je djelovanje škola, crkve i socijalnih ustanova. Narod je jako siromašan, a političke prilike nesklone su siromašnima i Crkvi. Više sirotinje umire od gladi nego od korone jer ne smiju izlaziti iz kuća, ne smiju ići raditi i privređivati za život”, otkrio je ovaj misionar.

Prijateljsko druženje nastavilo se u govornici gdje su sestre još detaljnije bile upoznate s radom i djelovanjem don Danka u misijama u Ruandi, kao i s tamošnjim prilikama.


 

Autor: CroExpress, IKA Datum objave: 31.08.2021.