Dvjesto metara duga i 100 kilograma teška hrvatska zastava razvijena je u centru Dohe.

Organizirali su se navijači, okupili u velikom broju iako hrvatskih navijača u Kataru nema mnogo. Nekoliko stotina navijača Hrvatske mahalo je zastavom, pjevalo… Morali su to napraviti u ranim jutarnjim satima jer je rano zakazan i početak susreta, već u 13 sati po lokalnom vremenu.

Zastava koja već 20 godina putuje za hrvatskom reprezentacijom bila je atrakcija i u Dohi. Prolaznici, navijači drugih reprezentacija ostali su u čudu kada su negdje oko 9 sati po lokalnom, sedam po hrvatskom vremenu, ludi Hrvati napravili show u centru grada.

Prvotno je bilo zamišljeno da se to napravi još u utorak, ali je prvo zapela zastava na carini, potom se danas ujutro malo kasnilo, ali sve je na koncu uspjelo.

– Moja domovinaaa… – orilo se Dohom.

– Bježite ljudi, bježite iz gradaaaa… – pjevala se najveće hrvatska navijačka uspješnica.

– Donijeli smo najveću navijačku zastavu. Bilo je dosta naporno. Imali smo problema na carini, ali na kraju je sve prošlo u redu, „dopeljali” smo je u centar Dohe da damo podršku našim igračima i našoj reprezentaciji. Pratit ćemo ih do finala. Nadamo se da ćemo podignuti pehar, da svi zajedno odemo sretni kući. Pozdrav cijeloj Hrvatskoj i Crikvenici – rekao nam je Bruno Dobrinić iz Crikvenice, koji je uz Dadu Čora jedan od glavnih organizatora ovih akcija.

A onda su navijači zastavu ponovno skupili, i na kolicima vozili do kilometar udaljenog vozila. Potom su svi zajedno, hrvatski i marokanski navijači ušli u autobuse koji su ih vozili prema stadionu Al Bayt u Al Khoru, svatko je na putu pjevao svoje pjesme, ali ni najmanjih trzavica nije bilo, prenose Sportske novosti.


Autor: CroExpress Datum objave: 23.11.2022.