U Mozartovom gradu Salzburgu, u utorak, 4. travnja, službeno je osnovan prvi hrvatski profesionalni nogometni klub koji ponosno nosi naziv UFC Croatia Salzburg.

UFC Croatia Salzburg je osnovan na incijativu dvojice predstavnika Hrvata u gradu Salzburgu Jure Mustaća i Bože Tadića, koji su klub uspješno registrirali kod austrijskih vlasti.

‘Ovo je prijelazna faza i administrativni postupak osnivanja nove udruge iz koje proizlazi naš novi klub. To je bilo potrebno napraviti kako se ne bi gubilo na vremenu, a u međuvremenu smo održali i sastanak s predstavnicima Austrijskog nogometnog saveza, već u startu smo uzeli puni zamah, pa su tako učinjeni veliki koraci naprijed – s ponosom je pojasnio nogometašima i članovima Božo Tadić na drugoj sjednici, koja se održala u petak, 14. travnja u 18.30 sati, u dvorani Hrvatskog centra Salzburg.

Hrvatski nogometni klub UFC Croatia Salzburg u kratko vrijeme naišao na prave 'vatrene' navijače i simpatizere
Foto: CroExpress

Osnivači su predstavili i nekoliko verzija službenog grba kluba, koji će nositi nacionalna obilježja crveno-bijelih kockica, a dogovoreno je i da se prva Skupština održi u sljedećih nekoliko tjedana.

Ovaj novoosnovani nogometni klub u Salzburgu je nova stanica velikog broja nogometnih entuzijasta čiji broj raste svakodnevno, već sad klub broji 140 prijava, a nastavak tek slijedi.

Hrvatski nogometni klub UFC Croatia Salzburg u kratko vrijeme naišao na prave 'vatrene' navijače i simpatizere
Foto: CroExpress

‘Drago nam je da imamo Hrvatski nogometni klub u Salzburgu, upravo na ovom području gdje živi i radi veliki broj Hrvata, a svi mi zajedno, gradit ćemo njegovu budućnost’, jednoglasno su se složili simpatizeri kluba: Boris Mihaljec, Jozo Tadić i braća Luka i Marin Grabovac iz Salzburga.

Dokaz da je klub u kratko vrijeme naišao na prave ‘vatrene’ navijače i članove su primjeri koji su nam dali: Hrvoje iz Berchtesgadena, Dragan iz Freilassinga i Stipe Rudeša iz Traunsteina, naime, njima nije bilo teško potegnuti iz navedenih njemačkih gradova i podržati osnivače kluba i simaptizere sa jasnim stavom i ciljevima.

Hrvatski nogometni klub UFC Croatia Salzburg u kratko vrijeme naišao na prave 'vatrene' navijače i simpatizere
Foto: CroExpress

Tu je, naravno, i Hrvatski centar Salzburg, čiji su članovi u startu dali punu moralnu, ali i financijsku podršku klubu.

Svi vi, budući članovi/ce, prijatelji/ice, navijači/ce i simpatizeri kluba, dođite, javite se, sudjelujte s nama na sastanicima na kojima ćemo zajedno ostvarivati ciljeve iz Statuta kluba, zajedno ćemo graditi njegovu budućnost i jednu lijepu nogometnu priču u našem Salzburgu, poručili su novim članovima osnivači kluba.


Autor: CroExpress Datum objave: 14.04.2023.