U subotu, hrvatski ragbijaši započinju novu sezonu europskog Kupa nacija u Pragu.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog nastupa u Trophy diviziji gdje su se borili s jakim protivnicima poput Litve, Ukrajine, Švedske i Švicarske, hrvatska reprezentacija sada će se suočiti s novim izazovom protiv Češke, koja ulazi iz niže Conference grupe.

Izbornik Anthony Poša istaknuo je da je prošla sezona bila izazovna, s naglaskom na visoku kvalitetu suparnika u Trophy diviziji. Sada će se hrvatski ragbijaši suočiti s češkom ekipom, a povijest njihovih susreta sugerira napredak hrvatskog ragbija. Od prijateljske utakmice u Brnu 2002. godine, gdje su Česi slavili s rezultatom 95-5, do posljednjeg susreta u Sinju 2021. godine, kada su Hrvati pobijedili 36-24.

Hrvatska reprezentacija trenutno zauzima 41. mjesto na svjetskoj rang listi, dok je Češka na 35. poziciji. Unatoč izazovima, izbornik Anthony Poša istaknuo je ponos na igrače koji većinu tereta iznose iz domaćih klubova, uz nekoliko igrača koji dolaze iz inozemstva.

Nažalost, zbog ozljeda, nisu dostupni Čorić i Marin Miloš, a Jason Newton nije mogao doći iz Južnoafričke Republike zbog poslovnih obveza. No, Denis Majstorović (34), igrač talijanskog Valorugby Emilie i nekadašnji reprezentativac Italije u mlađim selekcijama, pridružio se hrvatskoj reprezentaciji po prvi put.

Najbolje želje idu hrvatskim ragbijašima kako bi uspješno započeli novu sezonu i nastavili graditi na prošlogodišnjem uspjehu.


Autor: CroExpress Datum objave: 03.11.2023.