Hrvatska ragbi reprezentacija dominirala je u drugoj utakmici Trophy divizije europskog Kupa nacija u Makarskoj, ostvarivši uvjerljivu pobjedu nad Ukrajinom rezultatom 41-5 (27-0) pred gotovo tisuću gledatelja.

Unatoč teškim uvjetima na blatnom terenu uzrokovanima obilnom kišom, naši su ragbijaši pokazali iznimnu motivaciju i dominaciju tijekom cijele utakmice.

Matej Buljanović, prvi put u početnoj postavi reprezentacije, već u četvrtoj minuti postiže zgoditak nakon odlične akcije Svaguše i Grčića. Unatoč otežanim uvjetima za igru zbog blatnog terena, Newton i Kosarijev su promašili prva tri pretvaranja, ali to nije omelo Hrvatsku da održi snažan ritam.

Unatoč privremenom igranjem s igračem manje zbog žutog kartona Majstorovića, Hrvatska je održala ritam i dominirala tijekom prvog poluvremena. Newton je u 21. minuti postigao drugi zgoditak, a Buljanović i Perica su također pridonijeli visokom vodstvu od 27-0 na kraju prvog dijela.

U drugom poluvremenu, Hrvatska je uspješno odbila pritisak Ukrajinaca, a Perica je u 64. minuti postigao zgoditak, doprinoseći konačnom rezultatu 41-5.

Izbornik Anthony Poša nakon utakmice je rekao : “Ponosan sam na momke jer bili su pod velikim pritiskom nakon poraza u Češkoj. Bio sam zabrinut kad sam vidio kišu i stanje terena jer Ukrajinci imaju najjači skup u našoj skupini, ali zaustavili smo ih i pametnom igrom došli do pobjede u vrlo teškim uvjetima.

U drugoj utakmici dana, Švicarska je kao gost pobijedila Litvu rezultatom 31-17. Nakon dva kola, poredak je: Švicarska 8, Češka 5, Hrvatska 5, Litva 4, Švedska 4, Ukrajina 0.


Autor: CroExpress Datum objave: 13.11.2023.