Vlasnik umjetničke agencije iz Berlina Da Vinci art agency, Christian Metzger je na društvenoj mreži Facebook vidio kako slikam osobu s kućnim ljubimcem u naručju i kontaktirao me za suradnju, pojasnio nam je detalje svog novog iseljeničkog idejnog projekta hrvatski slikar Petar Šibenik.

Da vinci art agency se bavi prezentacijom slika umjetnika i pronalaženjem kupaca pri čemu se koriste suvremene metode digitalne prezentacije, pa je tako digitalno predstavljeno i pet mojih slika, portret Pita i Dicapria, Djevojka sa šestinskim kišobranom, Kapelica u bavarskoj, i Jack and Rose, slika koja je trenutno izložena u Zagrebu u hotelu Le Premier.

Pohvalio bih tu njemačku agenciju Da Vinci Art agency zbog njihove inovativnosti, entuzijazama, strasti prema umjetnosti, sretan sam zbog te izložbe i suradnje, jer u ovim tužnim vremenima zbog rata u Europi i ogromne količine negativnih vjesti, umjetnost je ta koja svijetli u tami koja unosi radost stvaranja u vremenu razaranja, koja povezuje i zbližava ljude, koja ima jedinstven svjetski jezik ljubavi prema svemu stvorenome i stvaranju.

Da Vinci art agency s Christianom na čelu, predstavlja jednu novu njemačku inovativnost, kvalitetu i organizaciju koja ima svjetsku perspektivu i potencijal. Lijep je osjećaj kao Hrvat biti prihvaćen i predstavljen u Njemačkoj u drugoj domovini Hrvata’, ispričao nam je umjetnik Šibenik kako je to izgledalo u Berlinu.

Hrvatski slikar Petar Šibenik iz Berlina poručio: 'Lijep je osjećaj kada ti Nijemac kaže da imaš potencijal i vrijediš beskrajno mnogo'
Foto: privatna arhiva

Autor: CroExpress/PŠ Datum objave: 14.04.2023.