Jučer je crkva St. Eberhard bila poprište veličanstvenog događaja, gdje su članovi Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart obilježili blagdan Gospe od Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u svečanom misnom slavlju.

Svečanost je bila ispunjena emocijama i dubokom duhovnom povezanošću.

Misno slavlje je predvodio župnik iz Hrvatske katoličke zajednice Bad Cannstatt i Feuerbach, fra Ivan Ante Rozić. U svojoj inspirativnoj propovijedi, fra Ivan Ante Rozić istaknuo je duboki značaj obilježavanja Gospe od Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, podsjećajući sve prisutne na važnost vjere i zajedništva.

Pored fra Ivana Ante Rozića, na oltaru su koncelebrirali fra Ivica, fra Filip, te đakon iz Hrvatske katoličke zajednice Bad Cannstatt i Feuerbach, Ivan Jeleč. Njihova prisutnost dodatno je obogatila duhovno iskustvo vjernika.

Posebne zahvale upućene su malim i velikim folklorašima iz ove zajednice, čije prisustvo je oplemenilo sveto misno slavlje svojim tradicionalnim nošnjama, čuvajući tako bogatu kulturnu baštinu Hrvatske.

Ministranti, čitači i zborovi su svojim predanim služenjem i pjevanjem uljepšali ovu svečanost, stvarajući posebno duhovno ozračje koje će dugo ostati u sjećanju.

Hrvatska katolička zajednica Stuttgart iskreno se zahvaljuje svim sudionicima koji su doprinijeli ovoj posebnoj proslavi.


Autor: CroExpress Datum objave: 25.09.2023.