Nema nikakvog opravdanja za ugrožavanje budućnosti naše djece, smatra Gordan Lauc.

Hrvatski znanstvenik Gordan Lauc komentirao je najnoviju najavi ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa da Zagreb, Zagrebačka, Splitska i Varaždinska idu na online nastavu.

“Ovo je duboko pogrešno i beskrajno tužno. Nema nikakvog opravdanja za ugrožavanje budućnosti naše djece. Kontaktna nastava je najbolja za djecu, a škole imaju minimalan učinak na širenje epidemije”, komentirao je Lauc putem društvenih mreža.

“Ne znam radi li se ovdje o predizbornoj kampanji, ili samo o nečijem povrijeđenom egu, no nije niti bitno, jer je oboje jednako strašno. Osobno znam da se ministar Fuchs od početka bori protiv zatvaranja škola, tako da ljutnju treba usmjeriti na neku drugu adresu…”, poručio je Lauc.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je novinarima prije sjednice vlade da učenici u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka prelaze na C-model nastave (online) zbog aktualne epidemiološke situacije.

“Danas imamo 241 pozitivnog učenika, ali svejedno ćemo prijeći na C-model”, kazao je Fuchs, dodavši da je to rezultat dogovora s lokalnim stožerima. Taj se pristup pokazao vrlo učinkovitim jer se do sada tako uspjelo 78 posto ukupne nastave održati licem u lice.

Nakon objave ministra Fuchsa i Splitsko-dalmatinska županija je objavila promjene u održavanju nastave. Ondje će svi učenici osim onih od 1. do 4. razreda prijeći na online nastavu. 

Varaždinska županija također za veći dio učenika uvodi online nastavu. 


 

Autor: CroExpress Datum objave: 09.04.2021.