U studenom 2021. društvo je kupilo i novu zgradu krenuvši s njenim preuređenjem. Čelnici društva žele izgraditi moderan, obiteljski usmjeren klub koji će australski Hrvati s ponosom moći nazivati domom, a isto tako će obilježiti cijelu lokalnu zajednicu u svojoj blizini.

Hrvatsko društvu Sydney je udruga australskih Hrvata zavidne tradicije i postignuća. Utemeljeno 1951. društvo je, između ostalog, iznjedrilo i FC Sydney United 58 (negdašnju Croatiau Sydney) finalistu prošlogodišnjeg australskog nogometnog kupa.

Novi prostor kluba trebao bi biti podijeljen na prostor za primanje koji će moći okupiti do 500 osoba, sportski bar, prostor za opuštanje, bistro, prostor za vanjsku konzumaciju hrane, hrvatski memorijalni vrt, memorijalnu sobu, konferencijsku dvoranu, vrt pivnice, dječje igralište i ozelenjeni prostor.

Posebno privlačan trebao bi biti prostor za vanjsku konzumaciju nadahnut dalmatinskim graditeljskim naslijeđem. Društvo je zahvalno brojnim volonterima koji su postupak kupnje i planova preuređenja prostora drastično ubrzali.

Kako bi se odala počast osobama koje su pomogle gradnju novog kluba kao i zaslužnim članovima društva iz prošlosti predviđa se i počasni zid, površina kojoj će se svima njima dati priznanje.

Do početka veljače očekuju se prijave hrvatskih poduzetnika koji su zainteresirani za gradnju kluba. Sam završetak objekta očekuje se do kraja 2023.


Autor: CroExpress/Hrvatsko društvo Sydney Datum objave: 20.01.2023.