Hrvatska turistička zajednica i njezino Predstavništvo u Italiji predstavljaju hrvatsku turističku ponudu na najvažnijem međunarodnom sajmu turističkih profesionalaca na jugu Italije.

Riječ je o BMT sajmu (Borsa Mediterranea del turismo), koji se održava u Napulju od 18. do 20. lipnja, a na kojem sudjeluje i nacionalni brodar Jadrolinija, koji je turističkim agentima predstavio svoje linije iz Hrvatske prema Italiji.

„Ovo je prvi sajam na jugu Italije u prisutnosti publike od pojave pandemije korona virusa koji je okupio talijanske i inozemne turističke djelatnike. Na sajmu vlada veliki optimizam i želja za ponovnim pokretanjem turizma i turističkih putovanja. Brojne turističke agente i predstavnike medija ovom smo prilikom informirali o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, uvjetima ulaska u zemlju, nacionalnoj oznaci sigurnosti Safe stay in Croatia, portalu Enter Croatia, sustavu eVisitor za nautičare te aktualnoj pozivnoj kampanji Trust me, I’ve been there“, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji, dodavši kako je sajam organiziran u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i protokolima.

Vukelić se tijekom sajma susrela i sa predsjednicom Udruženja talijanskih putničkih agencija FIAVET Ivanom Jelinić te regionalnim predsjednikom FIAVET Campania I Basilicata Giuseppeom Scanuom, kao i sa predstavnicima aviokompanija Vueling, Volotea, brodarima MSC crociere i SNAV. U razgovoru s partnerima na tržištu Italije naglašeno je da interes za Hrvatskom postoji, posebice u segmentu grupnih putovanja, putovanja za mlade, nautiku i otoke.

Da interes za Hrvatskom postoji potvrđuju i TV ekipe RAI 1 i RAI 3 koje su ovih dana snimale diljem hrvatske obale, dok danas započinje studijsko putovanje novinara mjesečnika Nautica, koji broji više od 100.000 čitatelja mjesečno, na temu nautičke ponude Kvarnera, odnosno Opatije, Cresa i Lošinja.

Dodajmo kako je štand Hrvatske posjetio i veleposlanik RH u Italiji Jasen Mesić, koji je sudjelovao i na svečanom otvorenju sajma na kojem sudjeluje preko 200 izlagača, odnosno regija, destinacija, agencija, prijevoznika i strukovnih udruženja, dok svoju ponudu na sajmu, uz Hrvatsku, predstavljaju i zemlje kao što su Grčka, Španjolska, Malta, Slovenija, Tunis, Dubai, Japan i dr.


Autor: CroExpress, HTZ Datum objave: 22.06.2021.