Talijanske su vlasti, nakon porasta broja zaraženih covidom-19, pooštrile propisane epidemiološke mjere u taksijima, vlakovima i autobusima.

Samo dva putnika smiju od sada sjediti u stražnjem dijelu automobila, ako nisu iz iste obitelji, dok mjesto naprijed mora biti prazno, odlučili su ministarstvo infrastrukture i ministarstvo zdravstva, prenose u ponedjeljak talijanski mediji.

Željeznička policija dobila je ovlast zaustavljanja putničkih vlakova ako postoji sumnja da je u vlaku osoba zaražena covidom-19.

U tom slučaju mora se, po izvještajima medija, dezinficirati dio vlaka u kojem je bio zaraženi kako bi vlak nastavio putovanje.

Također, ako je moguće, pogotovo na velikim kolodvorima, poput rimskog, milanskog i firentinskog, bit će provjerena takozvanazelena propusnica, talijanska verzija covid potvrda, putnika prije ulaska u međugradske vlakove.

U autobusima će između putnika i vozača postojati zaštitni zid, a nošenje maski ostaje obvezno, kao u vlakovima i taksijima.

Broj dnevno zaraženih u Italiji raste, ali sporije nego u drugim europskim zemljama, poput Njemačke.

Sedmodnevna je incidencija u petak iznosila 78, a tjedan dana ranije 53, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U ponedjeljak je preko 84 posto Talijana starijih od 12 bilo u potpunosti cijepljeno, a najmanje 87 posto primilo je jednu dozu.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 15.11.2021.