Šibenska Turistička zajednica i iznajmljivači udružili su se u prikupljanju novca za liječenje sedmogodišnje djevojčice Kiare oboljele od teške zloćudne bolesti na eksperimentalnoj terapiji u SAD-u, a pozivaju i vlasnike apartmana da se odazovu akciji.

Kiara Goršić, sedmogodišnja djevojčica iz Šibenika, treba oko pet milijuna dolara za eksperimentalno liječenje u SAD-u, nakon što joj je dijagnosticiran tumor na mozgu. Njezini roditelji, mama Matea (30) i tata Valentino (33) zahvaljuju svima koji su u protekla dva mjeseca pomogli da se sakupi oko 10 milijuna kuna za Kiarino liječenje.

“Naravno da podupiremo akciju i već smo pozvali sve iznajmljivače koji su u našoj domeni da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji. Nadamo se samo da nam s ovim korona mjerama to neće poremetiti planove, ali svakako ćemo ovogodišnju Adventuru nastojati posvetiti ovom plemenitom cilju”, rekao je u četvrtak Dino Karađole, direktor Turističke zajednice.

Građanska inicijativa “Iznajmljivači za Kiaru” i Turistička zajednica grada Šibenika pozivaju iznajmljivače te hotelske smještaje na području Šibenika da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i pomognu realizaciji ideje da se prihodi od noćenja u periodu od 3. prosinca ove do 6. siječnja iduće godine uplate u svrhu liječenja malene sedmogodišnjakinje.

Kiara se bori sa zloćudnim tumorom na mozgu, a nadu za njeno ozdravljenje nudi eksperimentalna terapija u SAD-u, za koju su potrebni veći novci.

“Mi mali iznajmljivači možemo s onim što imamo, a to su naši apartmani i kuće za odmor, itekako pomoći tako što ćemo ih staviti na raspolaganje na način da prihode od noćenja doniramo u svrhu liječenja Kiare”, poručila je ranije Iva Živković koja je svoje ideje podijelila u grupi “Iznajmljivači za Kiaru”.

Ovom gestom, naglasila je, nastoje pomoći njenim roditeljima da što prije dostignu cilj. “Pomozimo da u ovo predblagdansko vrijeme jedna djevojčica, jedna obitelj, jedan grad i jedna županija osjeti da kad nas se puno ‘malih’ složi zajedno možemo čuda”, istaknula je.

Inače, već je nekoliko grupa otvoreno na Facebooku u svrhu prikupljanja novca za liječenje djevojčice, pozivajući sve da priključite grupama “Kiara želi život”, “Božićni sajam za Kiaru” i “Iznajmljivači za Kiaru” u kojima se mogu dobiti informacije kako donirati novac ili na bilo koji drugi način dati svoj doprinos.

Članovi tih grupa ističu da mali ljudi velikog srca ne odustaju od ovog plemenitog cilja i još uvijek pronalaze način kako probuditi ljude oko sebe i potaknuti ih na ovu humanitarnu akciju, u kojoj zapravo “samo žele Kiari pružiti život”.

Poruke podrške i ljubavi ranije su svojoj prijateljici poslala i djeca iz njezina vrtića.

Novac se, među ostalim, može donirati na tekući HR9125030073251005176 i žiro račun HR8125030073151000296, kao i na račun Crvenog križa IBAN: HR7823900011500216860.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 25.11.2021.