PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.07.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

OVAKO JOŠ NISTE RAZGLEDAVALI GRAD Turistička zajednica Šibenika predstavila SightRun trkačku turu

Foto: TZG Šibenik

Foto: TZG Šibenik

Foto: TZG Šibenik

SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje.

Autor: CroExpress/PR

Turistička zajednica grada Šibenika predstavila je besplatnu trkačku turu koja će gostima grada Šibenika biti dostupna kroz SightRun mobilnu aplikaciju.

Svi primjećujemo rast popularnosti trčanja kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Novi trend u trčanju je svakako onaj gdje trčanje povezujemo s ciljem razgledavanja destinacije - s turističkim razgledom. Upravo ovaj trend prati i grad Šibenik koji svojim gostima želi poručiti da se u Šibeniku itekako ima što za vidjeti i da žele da njihovi gosti budu aktivni i tijekom svog odmora. Sve to omogućit će im se kroz SightRun aplikaciju koja uz niz destinacija u svojoj ponudi sada nudi i trkačku turu za grad Šibenik.

Upoznati Šibenik trčeći uz aplikaciju je moguće u bilo koje doba dana. Tura dostupna kroz aplikaciju započinje kod Gradske knjižnice i duga je gotovo 5 km što je dovoljno za jedan ugodan trening. Šibenska će tura trkača provesti pored glavnih gradskih atrakcija, ispričati mu značajne trenutke iz povijesti Krešimirova grada i upoznati ga s poznatim licima koja su i svjetski poznata.

‘Nove tehnologije i digitalna transformacija turističkih proizvoda, omogućava nam da budemo kompetitivni i orijentiramo se budućnosti. Tu smo priliku prepoznali i u SightRun mobilnoj aplikaciji te smo svojim gostima željeli pristupiti na nov i inovativan način. Gost je taj koji se ne odvaja od svog mobilnog uređaja, trkača nam dolazi sve više, a grad Šibenik je prepoznao ovu nišu i ovo je zapravo naš poklon njima’, rekao je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika.

‘Drago nam je vidjeti da turističke zajednice prepoznaju ovu zanimljivu nišu. Uz SightRun aplikaciju trkačima dajemo jedno novo iskustvo i omogućavamo im da Šibenik dožive uz svoju omiljenu aktivnost. S druge strane, naš je cilj destinacije poput Šibenika prezentirati kao ‘runner friendly’ i na taj način pozvati trkače da istraže ove destinacije. Dakako, destinacije ne samo uz aplikaciju, već i uz popratne sadržaje, trkačke evente, zaokružuju svoju ponudu za goste trkače.’, kazala je Sandra Bortek, direktorica SightRun-a.

SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona. Upravo ovaj način rada ne ograničava trkača kojom brzinom će trčati pa istu mogu koristiti i onda kada samo hodaju. Ovaj audio trkački vodič, kroz audio zapise daje precizne navigacijske upute korisniku te zanimljive priče i informacije o destinaciji u kojoj trči.

Kao nov i inovativan turistički proizvod, razgledavanje grada uz SightRun mobilnu aplikaciju sigurno će razveseliti svakog šibenskog gosta željnog trčanja. Za naše hotele, hostele i privatne iznajmljivače, ovo je odlična dodatna vrijednost kojom se mogu predstaviti svojim aktivnim gostima.

SightRun aplikacija dostupna je na Google Playu i App Storeu.

Google Play
App Store

18.10.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.