PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

21.08.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

HRVATSKA DIJASPORA O ISELJENIČKOM TURIZMU Kako integrirati sve Hrvate u stvaranje hrvatske budućnosti?

Foto: cro-diasporacongress

Foto: cro-diasporacongress

Iz dijaspore dijaspori.

Budući da se registracija za Konferenciju o turizmu za dijasporu završava, organizatori konferencije žele predstaviti panel rasprave prije objavljivanja punog popisa panelista u četvrtak.  

Sveobuhvatni cilj Konferencije dijaspore je pronalaženje načina za integraciju svih Hrvata u stvaranje budućnosti hrvatskog identiteta u Hrvatskoj i inozemstvu, putem društvenih, ekonomskih i političkih rješenja. 

Ako ne možete doći na konferenciju, i dalje možete sudjelovati gledanjem putem linka cro-diasporacongress.com koji će preusmjeriti posjetitelje na njihovu platformu za online gledanje.  

Evo nekoliko kratkih opisa svake panel rasprave.

Uspješne priče hrvatskih povratnika koji su ulagali u turizam  

Ovaj panel će govoriti o povratnicima koji su se vratili i zarađuju u turizmu. Razgovarat će o svom uspjehu, ali i o izazovima s kojima se susreću. Joe Bašić će razgovarati o tome kako je doveo Ultra Europe u Split te izazove i mogućnosti koje su se pojavile u organizaciji festivala.

Hrvatski san

Koji je najbolji način povratka u Hrvatsku? Što je zapravo vođenje poslovanja u Hrvatskoj? Ako ste imali koje od ovih pitanja, ovaj će panel pokušati odgovoriti na vaša pitanja. HBOR će najaviti novi način pomoći povratnicima iz dijaspore ulaganjem u njihove projekte, u turizam i davanjem poticaja tvrtkama iz dijaspore.  

Prošlost i budućnost hrvatskih povratnika

Ovaj će panel razmotriti izazove s kojima se suočavaju hrvatski povratnici i mogućnosti koje im se predočavaju kada se odluče vratiti u Hrvatsku. Kako je s obitelji vratiti se u Hrvatsku? Koje su prednosti povratka u Hrvatsku? Kakvu budućnost ima povratak u Hrvatsku? Ako ste se ikada zapitali kako bi bilo vratiti se u Hrvatsku, svakako popratite ovaj panel. 

Turizam i ulaganja dijaspore - mogućnosti i perspektive 

Jeste li ikada pomislili da nešto gradite u Hrvatskoj ili želite ulagati? Što je s pravnim procesom ulaganja u Hrvatsku? Ova će vam rasprava dati mišljenje arhitekata, odvjetnika i također osvijetliti procese. 

Zdravstveni i wellness turizam

Ovaj panel će govoriti o najnovijem valu turizma koji najbolje ilustrira novi poduzetnik Ognjen Bagatin. Pristupačni postupci i viša razina medicinske stručnosti omogućuju napredak zdravstvenog i wellness turizma u Hrvatskoj. Ako se pitate o novom obliku turizma, pogledajte ovaj panel. 

Hrvatska kao brand

Hrvatska je na drugom mjestu na Svjetskom kupu, poznate su naše crvene i bijele kockice, te imamo ugled kao turistička prijestolnica Europe. To su neke od stvari koje su panelisti na ovom panelu koristili za promicanje Hrvatske i vlastitih proizvoda. HPB detaljnije govori o svojoj Karti dijaspore, članovi Hrvatske turističke zajednice govore o tome kako promiču Hrvatsku u inozemstvu, a Božo Skoko govori o jedinstvenim hrvatskim prepoznatljivostima. 

Kulturni šok 

Rasprava će uključivati ​​povratnike iz različitih zemalja i okolnosti zbog kojih su se odlučili vratiti u Hrvatsku. Ovaj panel će dati širu sliku izazova i mogućnosti s kojima se suočavaju Hrvati iz dijaspore kada se vrate u Hrvatsku.

Integracija u hrvatske tvrtke 

Panel će govoriti o razlikama u hrvatskoj poslovnoj kulturi i u inozemstvu. Ljudi koji su uključeni u ove panele su oni koji savjetuju hrvatske tvrtke kao i one koji su dio trgovačkih komora povratnika u Hrvatskoj i temeljito će govoriti o svom procesu integracije. 

Turističke tvrtke

Jeste li se ikada dosjetili ideje za koju ste pomislili da će funkcionirati u Hrvatskoj? Nešto što je nedostajalo, a što bi bilo sjajno za zaradu? Ovaj panel predstavit će neke početnike u turizmu koji dolaze iz redova hrvatskih povratnika, a koji su iskoristili jaz na tržištu.

Pitch Session

Hrvatski start-up poduzetnici će vam predstaviti svoje ideje. Pitch Session će voditi Ante Lučić, Cronnect.me, on-line platforma koja povezuje hrvatske ulagače s hrvatskim start-upovima

Od dijaspore do dijaspore

Cilj ove konferencije je razmjena iskustava i znanja iz dijaspore dijaspori. Rješenja o kojima se danas razgovara odredit će diskurs i smjer za budućnost naše domovine

Ako se i dalje želite prijaviti za konferenciju, ili želite saznati više o konferenciji, to možete učiniti na stranici cro-diasporacongress.com.

08.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.