PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

21.08.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

AM SAMSTAG, DEN 11. MAI In den Morgenstunden wird die Luft im Zentrum von Crikvenica (Kroatien) nach köstlichem Omelett mit grünem Spargel duften

Foto: TZ Crikvenica

Foto: TZ Crikvenica

Das Kochen im Freien und traditionelle Musik dies ist das Rezept für ein angenehmes Frühlingswochenende.

Autor: CroExpress/PR

Am Samstag, den 11. Mai in den Morgenstunden wird die Luft im Zentrum von Crikvenica nach köstlichem Omelett mit grünem Spargel duften, das nach traditionellem Rezept in einer riesigen Pfanne zubereitet wird. Gute Stimmung, kochen im Freien und traditionelle Musik dies ist das Rezept für ein angenehmes Frühlingswochenende. Sie sind herzlich eingeladen uns zu besuchen!


(CRO) DOBRODOŠLI NA FRITAJU OD ŠPARUGA

U subotu, 11. svibnja, Trg Stjepana Radića u Crikvenici će se od 11 sati pretvoriti u veliku kuhinju, primamljivi mirisi bit će dalekosežni, a glavna gastro zvijezda bit će biljka koju je u svojim spisima spominjao i veliki Julije Cezar - šparuga.

Proljeće je godišnje doba koje nas zove na što duži boravak na svježem zraku i što više aktivnosti, a to podrazumijeva i uživanje u gastro poslasticama na otvorenom. U ovom slučaju to je naša poznata fritaja od šparug, čiji su sastojci sljedeći: 30 kg šparuga, 1000 jaja, pršut, slanina, maslinovo ulje i mladi luk. Kako bi crikvenička fritaja bila posebna, drugačija od ostalih i imala bogatiji okus, ubacit će se i tajni sastojak koji ćete otkriti samo ako dođete i kušate ovu gastro poslasticu. Priznajte, zanima vas!

Da doživljaj degustiranja bude potpun, pobrinut će se glazbeni sastav 'Aria', koji će za vas i nas svirati od 10 sati.

Organizator Fritaje od šparug je 'Ekskluziva' d.o.o. Rijeka, a pokrovitelji Turistička zajednica Grada Crikvenice i Grad Crikvenica.Posjetite nas u Crikvenici i zadovoljite svoja osjetila – fritajom, morem, svježim zrakom i ugodnom dobrodošlicom domaćina. Želimo vam dobar tek!

08.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.