PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

22.01.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

ISELJENI HRVATI I NJIHOVI POTOMCI NE ODUSTAJU OD DOMOVINE Split domaćin međunarodne konferencije 'Iseljenički turizam'

Na konferenciji će se govoriti o iskustvima i perspektivama turizma u Hrvatskoj, promidžbi hrvatskog turizma sa strane iseljenika u zemljama gdje žive, sportskom i zdravstvenom turizmu te umjetnosti i turizmu, najavljuje Hrvatska matica iseljenika (HMI).

Autor: CroExpress/Hina

Konferenciju, koja će se u petak, 17. i subotu, 18. svibnja održati u Palači Milesi, organizira Centar za istraživanje Hrvatskog iseljeništva u suradnji sa splitskom podružnicom Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Hrvatskom gospodarskom komorom i Poliklinikom Bagatin.

Organizator ističe kako međunarodnu konferenciju organizira kako bi okupio znanstvenike i turističke stručnjake iz različitih zemalja svijeta, osobito iz mediteranskoga kruga, radi razmjene iskustava i potencijalne suradnje u razvoju i pristupu iseljeničkom turizmu.

Taj je turizam, dodaje, predmet interesa sve više zemalja, koje kroz svoja ministarstva i turističke zajednice traže način da zadovolje sve veće turističke potrebe svojih iseljeničkih zajednica.

Iseljenici su zainteresirani proučavati kulturu, umjetnost, folklor, sportske igre, vjerske znamenitosti zemalja iz kojih potječu, upoznati njihove zdravstvene usluge. Iseljenici i njihovi potomci, iz zemalja koje održavaju bliske odnose sa svojom iseljeničkom zajednicom, kao što su Izrael, Meksiko, Kina, Irska, Portugal, Filipini, Poljska, Češka, Italija, Grčka, Španjolska i Hrvatska, imaju značajnu i raznoliku ulogu na tržištu iseljeničkog turizma. Iseljenici nisu samo potrošači na tom tržištu, već su često i značajni ulagači, poručuju iz HMI.

11.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.