PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.07.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

ODRŽANO BICIKLISTIČKO NATJECANJE 'INTERNATIONAL DHI UCI CLASS 1 RACE DOWNHILL' U Velom Lošinju

Foto: Downhill 2019 - autor Bojan Purić

Foto: Downhill 2019 - autor Bojan Purić

Biciklistički vikendi, miomirisne staze otoka vitalnosti, zanimljive prepreke šumskih putova te profesionalna organizacija brdsko - biciklističkih utrka i ove su godine privukli brojne natjecatelje iz cijeloga svijeta.

Autor: CroExpress/PR

Ekstremno biciklističko natjecanje Downhill održano je u Velom Lošinju 10 i 11. svibnja. Ovogodišnja staza, dugačka 1.3 km, startala je na brdu Sv. Ivan i završila u Velom Lošinju. Iako predviđena za utrke Svjetskog kupa, ovaj je put prilagođena širem krugu natjecatelja pa je tako, u 6 kategorija, sudjelovalo ukupno 59 biciklista iz cijelog svijeta (Hrvatska, Slovenija, Francuska, Švicarska, Slovačka, Njemačka, Novi Zeland).


Pobjednik ovogodišnjeg spusta u Velom Lošinju je slovenski biciklist Jure Žabjek, a Naja Stipanič odnijela je pobjedu u ženskoj kategoriji natjecanja.

Ova poznata međunarodna utrka održala se u organizaciji Atletskog kluba Lošinj i Mountain bike kluba iz Trbovlja, službeni partner događanja je Hrvatska Turistička zajednica, a sponzori utrke su Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, Lošinj Hotels & Villas i Turistička zajednica Kvarnera.


Prošlogodišnji Svjetski kup na Lošinju biciklistička je utrka najvišeg ranga održana u Hrvatskoj, a Lošinj, Kvarner i Hrvatska time su se pozicionirali na svjetsku kartu brdskog biciklizma. Ova utrka ujedno je i najava za Mercedez-Benz UCI Mountain Bike Downhill World Cup Lošinj 2020 koja će se održati 7. – 10. svibnja 2020.


Rezultati natjecanja nalaze se na linku: https://bit.ly/2W1MIrY

13.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.