PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.08.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

KONFERENCIJA O ISELJENIČKOM TURIZMU U SPLITU Sudionici će imati prilike čuti zanimljive govornike i uspješne poslovne priče

Foto: Press

Foto: Press

2. Međunarodna konferencija Iseljenički turizam.

Autor: CroExpress

U Splitu će se u petak i subotu, 17. i 18. svibnja 2019. godine održati 2. Međunarodna konferencija Iseljenički turizam u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (palača Milesi, Trg braće Radića 3, Split) Riječ je o dvodnevnoj konferenciji koja se, u organizaciji Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva, održala prvi put u Zadru prije dvije godine. 

Njezin je cilj povezati Hrvate u domovini s hrvatskim iseljeništvom kako bi zajedno istraživali i razvijali mogućnosti ulaganja u hrvatski turizam. 

Putem videoveze u konferenciju će se uključiti Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske. A na početku konferencije govorit će: Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Ivan Barbarić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i Europsku uniju, Marin Sopta, ravnatelj Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva. 

Uvodno izlaganje o perspektivama iseljeničkog turizma održat će: John Gašparac, predsjednik uprave tvrtke PwC Croatia Konferencija će obuhvatiti niz tematskih diskusija, u kojima će govoriti stručnjaci, poslovni ljudi, iseljenici i povratnici u domovinu. Sudionici će slušati o uspješnim poslovnim pričama hrvatskih povratnika, upoznat će stranu i hrvatsku poslovnu organizaciju i kulturu, analizirat će suradnju ulagača u hrvatski turizam s lokalnim vlastima te mogućnosti investicija u specifične oblike turizma, kao što su wellness i zdravstveni turizam.

17.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.