PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.06.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

BLIŽI NAM SE NAJSLAĐI VIKEND 9. Festival jagoda u Selcu

Foto: TZ Crikvenica

Foto: TZ Crikvenica

Ovogodišnji Festival jagoda će se održati u centru Selca 25. i 26. svibnja, a oba dana program započinje u 10:00 sati prodajnom izložbom jagoda, slastica, proizvoda od jagoda i suvenira.

Autor: CroExpress/PR

Jagoda se od davnina smatra omiljenim voćem, kako kod mlađih generacija, tako i kod onih starijih. Opjevana je u mnogim pjesmama, personificirana kao jedan od omiljenih likova u animiranim filmovima, spomenuta mnogo puta u književnim djelima, i što je najvažnije, obožavana je od strane široke populacije. Selce je zato odlučilo biti domaćin već devetu godinu za redom jednom od najslađih festivala – Festivalu jagoda.

Ovogodišnji Festival jagoda će se održati u centru Selca 25. i 26. svibnja, a oba dana program započinje u 10:00 sati prodajnom izložbom jagoda, slastica, proizvoda od jagoda i suvenira.

Očekuju vas razne delicije od mnogima omiljenoga voća: knedle s jagodama, salata s jagodama, gorgonzolom i orasima, pljukanci s kozicama i jagodama, mousse od jagoda, sorbet, kokteli, frapei …Da još nabrajamo ili već spremate stvari za naš slatki festival?

Sve će biti popraćeno glazbeno-zabavnim programom za djecu i odrasle.

Navedena dva dana će sve biti u znaku tog slatkog voća, tako da se nemojte iznenaditi što će se Selcem širiti opojni miris jagoda gdje god se zateknete – u šetnji rivom, na terasi kafića, u restoranima... Iako je program događanja smješten u Selcu, ponude mnogobrojnih ugostiteljskih objekata na području Rivijere Crikvenice će biti u znaku ovog festivala u razdoblju od 25. do 31. svibnja.

Ipak, kako ne biste samo vi uživali u toj blagodati, sjetite se i svojih najmilijih te im poklonite suvenir u obliku slastice, ukusnoga pića, sirovih jagoda i sl. Izbor je na vama, a mogućnosti je tako mnogo.

U privitku vam dostavljamo letak s programom događanja u sklopu 9. Festivala jagoda.

Organizator 9. Festivala jagoda je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator Udruga proizvođača jagoda 'Jagodni prsten'. Pokrovitelji su Grad Crikvenica, 'Eko-Murvica' d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica. Sudionici u programu su Dječji vrtić 'Radost' - Područni vrtić Selce, OŠ Zvonka Cara - Područna škola Selce, KUD 'Neven' Selce, KUD 'Vatroslav Lisinski' Crikvenica.

21.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.