PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.06.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

DESETU GODINU ZA REDOM Izložba 'Prijatelji mora' na Rivi lošinjskih kapetana od 18. - 30. svibnja

Foto: TZ Mali Lošinj

Foto: TZ Mali Lošinj

U 13 hrvatskih destinacija izložbu će vidjeti više od milijun posjetitelja.

Autor: CroExpress/PR

Desetu godinu za redom atraktivna izložba projekta 'Prijatelji mora' obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana, pa se i ove godine Rivom lošinjskih kapetana na velikim formatima predstavlja bogato i zanimljivo podmorje sjevernog Jadrana.

'Neusporedivo plavo' naziv je atraktivne postave fotografija kojima se predstavljaju Marino Brzac i Danijel Frka, iskusni podvodni fotografi koji su osvojili niz nacionalnih i međunarodnih prvenstva, uvrstivši se tako među deset najboljih podvodnih fotografa svijeta (Top Ten Photographers of the World Championship). Radove je selektirao stručni tim festivala 'Rovinj-Photodays'.

Hrvatski Jadran jedno je od rijetkih područja u svijetu koje je ostalo, još dijelom, netaknuto i očuvano. Mnogi nemaju predodžbu što se sve krije ispod jadranskog plavog pokrivača. Uz ribe i koralje, ondje se nalazi jedan vrlo uzbudljiv svijet povijesnih priča i razglednica. Neprekidno raste potreba promicanja ekološke svijesti kao i kulturnog turizma kroz koji se ostvaruje njegova edukativna funkcija.

Inače, Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko - turističku kampanju 'Prijatelji mora'.

Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 13 hrvatskih gradova tijekom ljetnih mjeseci, hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja života na Jadranu. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesnih serijala s početka stoljeća te 50-ih i 60 tih, deseta godina izlaganja vodi u podmorje sjevernoga Jadrana.

'Prijatelji mora' ove godine pod nazivom 'Neusporedivo plavo- Sjeverni Jadran', na malološinjkoj rivi prikazivat će se do 30. svibnja 2019. godine, a pretpostavlja se da će u 13 hrvatskih destinacija izložbu vidjeti više od milijun posjetitelja.

Više informacija: www.prijateljimora.com

21.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.