Autor: CroExpress/PR

Ne brinite, na crikveničkoj su se rivijeri pobrinuli da i ove godine pripreme događanje u kojemu glavnu ulogu ima upravo to slatko i ukusno voće.

Deveta po redu Fešta od črešanj održat će se 15. i 16. lipnja pa su uskoro pred nama dani ispunjeni svježim trešnjama, ukusnim slasticama i jelima te zabavom za djecu i odrasle. Glavnina zbivanja odvijat će se u centru Crikvenice, a sve kreće u subotu, 15. lipnja u 9 sati.

Posjetitelji će moći kupiti domaće trešnje i autohtone suvenire, zapjevati i zaplesati uz glazbene sastave ‘Klamaruša’ i ‘Nebuloza’ i uživati u nastupima najmlađih Crikveničana, vještih mažoretkinja i vesele plesne skupine KUD-a ‘Vatroslav Lisinski’.

nlsh78.jpg

Naravno, tu ovoj slatkoj priči nije kraj, jer će posebna ponuda jela i slastica od trešanja u ugostiteljskim objektima trajati od 15. pa sve do 21. lipnja. Konoba ‘Trabakul’, restoran ‘Bodulka’ i Hotel ‘Crikvenica’ u Crikvenici te konoba ‘Kantunić’, konoba ‘Ulika’ i Hotel ‘Marina’ u Selcu pripremili su posebne menije u tri slijeda.

Bit će tu sjajnih pa i nesvakidašnjih i zaista maštovitih jela inspiriranih trešnjama, poput medaljona s trešnjama i kroketima, piletine s trešnjama, salate s trešnjama i bademima, bifteka u umaku od trešanja s pireom od cvjetače, punjene puretine s feta sirom i trešnjama uz rižu s kurkumom i tikvicama ili dimljenog lososa na rukoli i mariniranim trešnjama.

Posebnu će ponudu slastica od trešanja imati Beach bar ‘Figa’ i ‘Val’ food & drinks.
Program 9. Fešte od črešanj:
subota, 15. lipnja, Crikvenica – Trg Stjepana Radića
9:00 – 19:00 h – Prodajna izložba trešanja i suvenira
10:00 h – Nastup djece iz Dječjeg vrtića ‘Radost’, crikveničkih mažoretkinja i plesne skupine KUD-a ‘Vatroslav Lisinski’
– Dječji kutak – animacija za najmlađe
– Zabavni program uz glazbeni sastav ‘Klamaruša’
10:30 h – Predstava za djecu ‘Duble buble cinci linci nova priča za vas klinci’
11:00 h – Zabavni program uz glazbeni sastav „Klamaruša“
20:00 h – Defile mažoretkinja

nedjelja, 16. lipnja, Crikvenica – Trg Stjepana Radića
9:00 – 19:00 h – Prodajna izložba trešanja i suvenira
10:00 h – Zabavni program uz sastav ‘Nebuloza’

Osvježite se slatkim domaćim trešnjama, uživajte u zabavnom programu i opuštenim sunčanim danima na crikveničkoj rivijeri!

Organizator 9. Fešte od črešanj je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica i ‘Eko Murvica’ d.o.o.
Sudionici u programu su Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Dječji vrtić ‘Radost’, KUD ‘Vatroslav Lisinski’, Mažoretkinje Grada Crikvenice i Udruga ‘Sport & Fun’.

Datum objave: 12.06.2019.