PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

13.11.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

MEĐUNARODNI FOLKLORNI FESTIVAL 'Adriatica folk fest 2019.' u Crikvenici

Foto: Press

Foto: Press

Zanimljive kulture, narodni običaji te predivne živopisne narodne nošnje.

Autor: CroExpress

Ljubitelji folkloristike, posebno tradicionalnih plesova i pjesama, znaju da se na Rivijeri Crikvenica već nekoliko godina zaredom u lipnju i kolovozu održava Međunarodni folklorni festival 'Adriatica Folk Fest'. Ove je godine prvi termin festivala u Selcu od 19. do 23. lipnja, a drugi u Crikvenici od 21. do 25. kolovoza.  

Lipanjski je susret folkloraša u Selcu zakazan za petak, 21. lipnja na novom trgu (Obala hrvatskih branitelja) od 21 h. Bit će to vesela i opuštena večer uz more u društvu raznih zanimljivih kultura, narodnih običaja te predivnih živopisnih ženskih i muških narodnih nošnji koje nemamo priliku vidjeti svaki dan. Sakupljači, čuvari i promotori kulturne baštine i tradicije iz raznih krajeva svijeta će na pozornici zvukom, riječju i pokretom kazivati priče o kulturno-povijesnom blagu i promovirati bogatstvo različitosti među narodima. 

Ovo lipanjsko izdanje festivala predstavlja Večer slovačkog folklora jer 150 sudionika dolaze upravo iz Slovačke, a domaćina će predstavljati KUD 'Vatroslav Lisinski' iz Crikvenice

Večer će brzo proletjeti uz dinamične nastupe folklornih skupina i upoznavanje zanimljivih tradicionalnih pjesama i plesova, a sudionici će, kao i svake godine, posebno uživati u druženju, sklapanju novih prijateljstava i upoznavanju Rivijere Crikvenice. 

Organizator Međunarodnoga folklornog festivala 'Adriatica Folk Fest 2019.' je udruga 'Hrvatski folklorni festivali' iz Zagreba. Suorganizatori su Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskoga. 

Festival se organizira pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Crikvenice i Gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog.

19.06.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.