PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

09.12.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

POČELA MALA ŠKOLA BRODOGRADNJE U SELCU Edukacija i zabava, nova znanja i vještine, rad i druženje!

Foto: TZ Grada Crikvenice

Foto: TZ Grada Crikvenice

Kako je nekad izgledao život uz more? Koliko je znanja, vještina i truda trebalo majstorima da sagrade brod? Zašto je tradicija važan dio čovjekova života?

Br. pregleda: 1294

Autor: CroExpress/PR

Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja možete uskoro saznati na iznimno zanimljivoj i nesvakidašnjoj radionici 'StolArt – Mala škola brodogradnje'.

Mala škola brodogradnje održavat će se na Obali hrvatskih branitelja u centru Selca, i to svaki dan od 8. do 12. srpnja u dvama terminima: jutarnjem od 9 do 13 sati i poslijepodnevnom od 17 do 20 sati.

Ova je kreativna radionica namijenjena djeci školskog uzrasta od 9 do 14 godina. Omogućuje im da dožive posebno iskustvo i vide kako nastaje brod, pruža priliku od uzmu alate kakvima su se služili njihovi preci i uz stručnu se pomoć uvjere da sami mogu stvoriti nešto opipljivo i praktično.

Program radionice 'StolArt - Mala škola brodogradnje' traje pet dana. Prvi će dan djeca učiti o hrvatskoj tradicionalnoj brodogradnji i njenoj ulozi kroz povijest. Kroz praktični se dio nastave upoznaju s dijelovima od kojih je sastavljen brod, a potom ih izrađuju prema nacrtima.

Drugi je dan predviđen za sklapanje dijelova broda u konstrukciju i pripremu za bojanje, a trećega se dana brod zaštićuje i boja završnim bojama. Četvrti je dan rezerviran za montiranje svih ostalih sadržaja, poput jedara, konopa i ostale opreme. Posljednjega dana mali brodograditelji s ponosom će svoju 'Selaškinju' svečano porinuti u more te postati sudionici manifestacije 'Sretno Selce'.


Organizatori Male škole brodogradnje su Turistička zajednica Grada Crikvenice i 'StolArt'.

Suorganizatori su Jedriličarski klub 'Jadro' Selce i Jedriličarsko društvo 'Val' Crikvenica.

Pokrovitelji projekta su Grad Crikvenica, 'Eko-Murvica' d.o.o. i Županijska lučka uprava Crikvenica, a partneri Nautika 'Kranjec', 'Kleiberit', 'Sika', 'Galeb', 'Bosch' i 'Bauhuaus'.

08.07.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.