PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

09.12.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

SVE DO 30. RUJNA Hrvatska turistička zajednica promovira zdravstveni turizam na 11 tržišta!

Foto: HTZ

Foto: HTZ

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je marketinšku kampanju za promociju zdravstvenog turizma na 11 ključnih emitivnih tržišta među kojima su: Njemačka, Slovenija, Austrija, Velika Britanija, Francuska, Italija, Nizozemska, Rusija, Švedska, Norveška i Danska.

Br. pregleda: 1146

Autor: CroExpress/Hina

'Osim na stranim tržištima, aktivnosti u sklopu ove kampanje provodit ćemo i prema turistima koji se već nalaze u Hrvatskoj, a prilikom provođenja kampanje koristit ćemo postavke geolokacije. Na taj način naše poruke upućujemo na točno određena područja i na odabrane ciljne skupine naših gostiju', izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako istraživanja pokazuju da usluge zdravstvenog turizma u Hrvatskoj do sada najviše koriste gosti iz Austrije, Slovenije, Italije i Njemačke.

Ponuda zdravstvenog turizma sagledava se kroz tri segmenta, odnosno kroz ponudu wellness, lječilišnog i medicinskog turizma.


Procjene govore da je riječ o proizvodu za kojima potražnja na godišnjoj razini raste po stopi od 15 do 20 posto te da su korisnici ovih usluga dobri potrošači veće kupovne moći, što potvrđuju i podaci istraživanja TOMAS zdravstveni turizam 2018., kojim je ustanovljeno kako višednevni posjetitelji Hrvatske u wellness segmentu dnevno u prosjeku troše 149 eura, dok u medicinskom potrošnja doseže čak 292 eura na dan. Aktualna kampanja zdravstvenog turizma usmjerena je na tržišta identificirana i prepoznata kao perspektivna s pozicije kompatibilnosti obilježja potražnje i hrvatske ponude u segmentu zdravstvenog turizma.

Inače, Hrvatska turistička zajednica fokusirano provodi aktivnosti s ciljem promocije zdravstvenog turizma i daljnjeg širenja ponude te postizanja adekvatne razine standarda kvalitete. Također, s ciljem razvoja i promocije zdravstvenog turizma, kao brzorastućeg proizvoda, osobito značajnog za stvaranje motiva dolaska u pred i posezoni, Hrvatska turistička zajednica sudjeluje i u organizaciji stručnih i specijaliziranih događanja u zemlji i inozemstvu na temu zdravstvenog turizma.


15.07.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.