Autor: CroExpress

Udruga hrvatskih poduzetnika u Austriji (UHPA) organizira veliki poslovni forum Central Europe Tech Summit 2019. Forum će se održati u četvrtak 19. rujna 2019. u prostorijama renesansne palače Kursalon Hübner u Beču, Republika Austrija.

Central Europe Tech Summit 2019 je prvi poslovni forum u organizaciji UHPA-e usmjeren prema ICT industriji koji će okupiti ključna tehnološka poduzeća s područja država njemačkog govornog područja (DACH) te s područja država Jadranskog mora sa svrhom jačanja i internacionalizacije poslovanja na navedenim tržištima. Cilj poslovnog foruma je povezati tehnološka poduzeća, promovirati buduću poslovnu suradnju, predstaviti uspješne priče te predstaviti Republiku Hrvatsku kao atraktivnu investicijsku destinaciju u području ICT industrije.

Sudjelovanje na poslovnom forumu je besplatno, a broj mjesta je ograničen na 350 sudionika. U programu poslovnog foruma sudjelovat će poduzetnici iz ICT industrije te predstavnici javne vlasti iz Republike Austrije i Republike Hrvatske. Prijave na poslovni forum su otvorene te se svi zainteresirani za sudjelovanje mogu prijaviti putem poveznice – ovdje.

Udruga hrvatskih poduzetnika u Austriji je osnovana u Beču 2011. s ciljem povezivanja interesa hrvatskih i austrijskih poduzetnika. U vezama Republike Austrije i Republike Hrvatske, članovi UHPA-e predstavljaju značajan čimbenik austrijskog i europskog gospodarstva. UHPA se zalaže za suradnju, poduzetništvo i inovacije.
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske (Ured) kao nadležno tijelo državne uprave Republike Hrvatske za odnose Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, između ostalog, potiče razvoj gospodarske suradnje i povezivanje hrvatskih gospodarstvenika izvan Republike Hrvatske i njihovih udruga s gospodarstvenicima i udrugama u Republici Hrvatskoj, unaprjeđuje poslovne veze s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, potiče ulaganja u proizvodnju i turizam u Republici Hrvatskoj te promiče izvoz hrvatskih proizvoda i usluga radi stjecanja novih tržišta u cilju realizacije gospodarskih projekata u zemlji i inozemstvu.

Kao dugogodišnji partner UHPA-e, Ured je prihvatio pokroviteljstvo nad ovim poslovnim forumom.

Kontakt informacije: Za više informacija u vezi poslovnog foruma slobodno kontaktirajte g. Alena Matanića, voditelja Službe za gospodarsku suradnju u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske pozivom na broj telefona +385 1 6444 665 ili slanjem emaila na amatanic@hrvatiizvanrh.hr

Datum objave: 31.08.2019.