PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.06.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KLASU OPTIMIST (U 12) U JEDRENJU Mali optimisti tri dana jedre u Crikvenici

Foto: TZ Grada Crikvenice

Foto: TZ Grada Crikvenice

Pred nama je uzbudljiv jedriličarski vikend.

Br. pregleda: 1651

Autor: CroExpress/PR

 Osim višednevne regate 'Trka oko Krka', koja u petak kreće iz Selca, na Rivijeri Crikvenici će se održavati i natjecanje na državnoj razini, u kojemu će glavnu ulogu imati najmlađi jedriličari. Naime, Crikvenica će od 19. do 22. rujna biti domaćin juniorskoga Prvenstva Hrvatske u jedrenju za klasu optimist.

Natjecat će se najmlađi uzrast u klasi optimist ̶  djeca do 12 godina (rođeni 2008. godine i mlađa godišta). Očekuje se oko 100 natjecatelja iz cijele Hrvatske, Italije i Slovačke, a o najuspješnijima će odlučivati međunarodni sudački žiri.

Prijave se primaju do četvrtka, 19. rujna u Jedriličarskome društvu 'Val' u Crikvenici. Početak natjecanja je u petak, 20. rujna, u 12 sati startom prvoga plova (naravno, ako uvjeti na moru budu dozvoljavali). U subotu i nedjelju, 21. i 22. rujna, mali će jedriličari imati dva plova dnevno.

Organizator prvenstva Hrvatske u jedrenju je Jedriličarsko društvo 'Val' iz Crikvenice, a pokrovitelji Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Eko Murvica, Županijska lučka uprava Crikvenica i Hrvatski jedriličarski savez.

Nekoliko će se dana bijeliti crikvenički akvatorij, a prekrasni će se prizori brzo izmjenjivati praćeni pogledima, osmijesima i aplauzima brojnih navijača, posjetitelja i kupača. Mladi će sportaši uživati u međusobnom odmjeravanju snaga i vještina na moru, ali i druženju i razgledavanju Rivijere Crikvenice.

Svim malim optimistima želimo dobro more, povoljan vjetar u leđa, puno uspjeha i lijepih doživljaja s ovoga vrijednoga sportskoga susreta!

--
Kontakt osoba:
Mario Ferenčić, predsjednik JD-a 'Val'
Mobitel: 091/150 3791

20.09.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.