Autor: CroExpress

Buenos Aires će postati domaćin 5. Susreta Hrvatske dijaspore Južne Amerike od 28. do 30. studenog 2019. Susret će se odvijati u Kulturnom Centru Kirchner te u Hotelu Panamericano.

Argentinsko-hrvatska industrijska i trgovačka komora organizira peti Susret južnoameričke dijaspore na kojem će sudjelovati predstavnici tvrtki Južne Amerike i Republike Hrvatske, a bit će prisutni i izaslanici hrvatske vlade. U Buenos Airesu, održat će se dva dana okrugli stol o trgovini i ulaganjima, o identitetu, jeziku i sveučilišnoj bilateralnoj suradnji te povratku iseljenika u Hrvatsku.

Istaknuti stručnjaci vodit će izlaganja dvaju panela na sljedeću tematiku: Društveno-kulturološki paneli (hrvatski identitet i kultura) – Hrvatski identitet i kultura
Državljanstvo i povratak u Hrvatsku
– Udruge i institucije dijaspore u Južnoj Americi
– Programi za mlade – HRT programi za dijasporu
– HSK Hrvatske svjetske igre Ekonomsko-trgovački paneli (Ekonomska suradnja, razmjena i trgovinsko udruživanje)
– Trgovinska razmjena između Hrvatske i Južne Amerike. Čimbenici i budući izazovi.
– Turizam i prilike južnoameričkih agencija
– Nekretnine u Hrvatskoj. Mogućnosti ulaganja za dijasporu.
– Poduzetništvo u Hrvatskoj i
procvat IT poslova .

U četvrtak 28. održat će se kulturna večer, otvorena za javnost, u Kulturnom Centru Kirchner, gdje će se pokazati svi oblici kulture Hrvata u Buenos Airesu.

U subotu 30. u ponudi su razne rekreativne aktivnosti na izbor, a navečer tango show, u kojem ćemo zajedno uživati uz empanade i vino. Očekuju nas tri dana intenzivnog rada i društvenih odnosa kako bi prodiskutirali koje su politike potrebne radi jačanja dijaspore ove regije i diversifikacije povezanosti s građanskim i političkim društvom.

Argentinsko-hrvatska industrijska i trgovačka komora zadužena je za organizaciju ovog događaja i uživa pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Hrvatske i Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Datum objave: 27.09.2019.