Autor: CroExpress

Sedmi međunarodni znanstveni skup Hrvatski kao drugi i strani jezik – VII. HIDIS održat će se 14. i 15. studenoga 2019. godine na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u organizaciji Odjela za kulturu hrvatskoga jezika i Odjela za hrvatski kao ini jezik Hrvatskoga filološkoga društva te u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika i Odsjekom za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.
Službeno otvaranje bit će u četvrtak 14. prosinca u 11.00 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u dvorani D 1, prigodom kojega će sudionike pozdraviti: dekanica Filozofskog Fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Vesna Vlahović-Štetić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić, prof., pročelnik Odsjeka za kroatistiku prof. dr. sc. Krešimir Mićanović, te u ime Hrvatskoga filološkoga društva i Programskoga odbora VII. HIDIS-a prof. dr. sc. Zrinka Jelaska.

HIDIS se bavi poučavanjem i proučavanjem hrvatskoga onih koji ga uče kao neizvorni govornici te na jednome mjestu okuplja najrazličitije stručnjake koji se bave tim interdisciplinarnim područjem: teoretičare učenja i usvajanja jezika, lektore i nastavnike hrvatskoga kao stranoga i drugoga na hrvatskim i inozemnim obrazovnim ustanovama.

Na VII. HIDIS-u sudjeluje 70 domaćih i inozemnih izlagača iz 10 zemalja (Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Njemačka, Austrija, Češka, Italija, Mađarska, Crna Gora i Hrvatska) s četrdesetak izlaganja, u dvjema panel raspravama te s pet predstavljanja knjiga. Zastupljene su teme iz glotodidaktike, metodike, interkulturizma, računalne lingvistike, filologije u užemu smislu i dr.

Osoba za kontakt:
Dr. sc. Igor Marko Gligorić (FFZG), predsjednik Organizacijskog odbora, 095 908 41 03

Datum objave: 09.11.2019.