PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

10.07.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

(VIDEO) OTVOREN TRADICIONALNI BEČKI BAL MOĆNIH I BOGATIH Pogledajte ples debitanata, mladih parova iz jedanaest država, među uzvanicima i jedan hrvatski ministar

foto: screenshot/youtube

foto: screenshot/youtube

Br. pregleda: 2168

Autor: Hina/CroExpress

Tradicionalni 64. bal u Bečkoj državnoj operi "Wiener Opernball 2020" otvoren je u četvrtak navečer, a na njemu su se okupili brojni uglednici iz kulturnog, političkog i gospodarskog života Austrije i njihovi gosti iz inozemstva među kojima i hrvatski ministar gospodarstva Darko Horvat. Bal je jedan od najznačajnijih godišnjih kulturnih događaja u austrijskoj metropoli. Održava se pod pokroviteljstvom austrijskog predsjednika Alexandera Van der Bellena, koji ga je ocijenio lijepom tradicijom koja spaja umjetnike, političare i njihove goste iz inozemstva, a kako je rekao uoči otvorenja, bit će prilika i za razgovore o klimatskim promjenama i stvaranje partnerstva za zaštitu klime.

Manifestacija je otvorena intoniranjem austrijske i europske himne te mimohodom i plesom 144 debitanata - mladih parova iz jedanaest država. Na svečanom otvorenju nastupio je baletni ansambl i orkestar Bečke državne opere, poljski tenor Piotr Beczala i sopranistica Aida Garifullina. Pod ravnanjem američkog dirigenta Jamesa Conlona izvedena su djela: Frederica Chopina, Jacquesa Offenbacha, Wolfganga Amadeusa Mozarta,Giacoma Puccinija, Giuseppea Verdia, Emmericha Kalmana i Johanna Straussa mlađeg uz nezaobilazni valcer "Na lijepim plavom Dunavu".

Bal moćnih i bogatih, kako nazivaju tu kulturnu priredbu u bečkoj državnoj operi, okupio je više od 5000 posjetitelja. Najjeftinija ulaznica koštala je 330 eura a najskuplja loža više od 23 tisuće eura.

21.02.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.