CroExpress/Hina

‘Možemo potvrditi da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu. Taj zaposlenik već jučer nije bio na poslu, a danas je 15-ak zaposlenika za koje se pretpostavlja da su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim, obaviješteno da ne dolaze na posao ili su vraćeni s posla’, izvijestio je HEP na upit Hine.
Navode da su na čitavoj lokaciji u Ulici grada Vukovara 37 poduzete mjere u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja zasposlenika HEP-a i službenih posjetitelja, a prema uputama Nacionalnog kriznog stožera.

Također, ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funkcioniranje elektroenergetskog sustava Hrvatske te su u kontaktu s Nacionalnim kriznim stožerom u cilju pravodobnog izvješćivanja o razvoju situacije i eventualnog donošenja novih mjera, kaže se u priopćenju HEP-a.

Tijekom noći potvrđen je drugi slučaj zaraze koronavirusom, radi se o osobi koja je bila u bliskom kontaktu s prvooboljelim, dok kod treće osobe u kontaktu postoji sumnja ali je prvi nalaz bio negativan, izvijestila je u srijedu ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ Alemka Markotić.

Zaraženi imaju blagu kliničku sliku, dobivaju potrebne lijekove i ne očekuju se komplikacije, rekla je Markotić na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Mediji navode da je druga osoba oboljela od koronavirusa brat mladića koji je jučer imao pozitivan nalaz i hospitaliziran je u Klinici za infektivne bolesti. Prvooboljeli mladić radi u kompaniji Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu, a prošlog je tjedna zajedno s djevojkom boravio u Milanu na utakmici Lige prvaka. Prvi nalaz njegove djevojke bio je negativan.

HEP potvrdio da je druga osoba zaražena koronavirusom njihov zaposlenik!Objavljuje CroExpressSrijeda, 26. veljače 2020.

Datum objave: 26.02.2020.