Autor: CroExpress/Hina

“Stojimo uz Vas”, napisali su na hrvatskom jeziku na svojim Facebook stranicama austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen i austrijski kancelar Sebastian Kurz. Na taj su način izrazili poruke solidarnosti i potpore Hrvatskoj nakon snažnog potresa koji je u nedjelju ujutro pogodio Zagreb i okolicu.

“U ovim teškim vremenima, želim svim ljudima brz oporavak. Austrija će pomoći Hrvatskoj u ovoj teškoj situaciji. Stojimo uz vas!”, poručio je Kurz. Austrijski predsjednik Van der Bellen napisao je da suosjeća sa svima koji su pogođeni u ovoj teškoj situaciji. “Jako je važno da sada, kao europska zajednica, pomognemo našim susjedima“, istaknuo je.

Bečki gradonačelnik Michael Ludwig na svojoj Facebook stranici napisao je: “S obzirom na jak potres u Zagrebu, Grad Beč će ponuditi pomoć i potporu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Naše gradove spajaju godine dobre suradnje. Naše suosjećanje upućujem svim građankama i građanima Zagreba koji su u ovim teškim vremenima pogođeni posljedicama potresa”.

Datum objave: 23.03.2020.