Prema najnovijim anketama, ulazak u EU podržava 75 posto građana Crne Gore.

Pregovaračko iskustvo Hrvatske, najmlađe članice EU-a neprocjenjivo je Crnoj Gori za koju članstvo u EU-u nema alternative, izjavio je u utorak crnogorski ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On se u Zagrebu sastao sa šefom hrvatske diplomacije Gordanom Grlićem Radmanom koji je ponovio podršku Hrvatske europskoj perspektivi te susjedne zemlje.

“Crna Gora je napravila veliki napredak i zasigurno je najizglednija članica EU-a”, rekao je Grlić Radman na konferenciji za novinare.

Crna Gora ima otvorena sva poglavlja, ali samo tri privremeno zatvorena. Posljednje poglavlje otvorila je za hrvatskog predsjedanja Europskom unijom u prvoj polovici 2020.

U posljednjem izvješću o napretku iz listopada, Bruxelles je svih šest zemalja zapadnog Balkana ponovno pozvao da učine napredak u provedbi reformi, posebice u području vladavine prava, slobode medija, borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala.

“Članstvo u EU-u nema alternativu i Crna Gora visoko cijeni snažnu potporu Hrvatske europskoj perspektivi naše zemlje i zapadnog Balkana”, rekao je.

“Na tome putu iskustvo Hrvatske, koja je nama najbliža članica EU-a i ima najsvježije iskustvo, od neprocjenjive je važnosti”, dodao je.

Prema najnovijim anketama, ulazak u EU podržava 75 posto građana Crne Gore.


 

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 08.12.2021.