Autor: CroExpress

Povratnica iz Indije i Meksika Sanda Baretić objavila je dva video uratka na popularnoj društvenoj mreži Youtube, te ih posvetila najhrabrijoj ženi u  Hrvatskoj, majci Neli Chop.

‘U posljednjih petnaest godina moja majka je prošla pakao, imala je rak krvi, leukemiju, i unatoč lošim liječničkim prognozama, preživjela je. Tijekom tog vremena pisala je i knjige i članke kako bi motivirala i nadahnula druge, i dijelila savjete o tome kako preživjeti rak, nositi se s rakom i ostati ‘zdrav’, što je više moguće. Za nju sam izradila kanal na YouTubeu, jer želim da to znanje i iskustvo može podijeliti javno.  Svoj 60. rođendan majka će dočekati u bolnici, a svaka superžena povremeno treba pomoć i zaslužuje lijepo iznenađenje.’

Naime, Sanda je pokrenula online akciju prikupljanja financijske pomoći.

‘Novcem, koji će moja mama dobiti od vaših donacija moći će platiti svoje račune, medicinsku i drugu, posebnu prehranu, dodatak prehrani, njezine stambene i druge uvjete života koje treba održavati da bi bila dobro. Novac će se također koristiti za prevođenje i objavljivanje prve knjige koju je već napisala i njezinu distribuciju. Knjiga donosi majčina viđenja i vlastito iskustvo po pitanjima života, ljubavi i zdravlja.

Pozivam vas da sudjelujete u ovom rođendanskom poklonu za moju majku, koja je preživjela strašnu bolest, tako da se pretplatite na njezin kanal na YouTubeu i dijelite njezine videozapise koje ću za nju urediti.’

Pogledali smo i Nelin video, i ona govori o putu spoticanja, ali i nadi u zdraviji i bolji život:

‘Pozdrav i dobrodošli! Moje ime je Nela Chop. Hvala vam što ste ovdje! Ovo je moj inspirativni video o zdravlju, životu i kako preživljavam leukemiju posljednjih 15 godina, iako su mi liječnici rekli da imam najviše 3 godine života. Imala sam uspješnu karijeru, radila sam kao voditeljica banke i poslovni savjetnik, ali moj život i prioriteti su se potpuno promijenili zbog moje kronične bolesti i borbe protiv raka krvi.
Morala sam se odreći svega, ali sam na tom putu i puno toga stekla. Prošlo je već više od 15 godina, a ja sam još uvijek živa, odlučna živjeti još mnogo godina i motivirana za objavljivanje novih knjiga.

Moj online profil je mjesto gdje dijelim svoje uratke, misli, savjete i nadu s ljudima koji stvarno žele preživjeti rak, biti zdravi, živi i nadahnuti, i koji zaista žele uspjeti u ispunjavanju svojih snova.

Svaki dan donosi nove izazove i borbe, ali je dragocjen dar i nova prilika za sve nas. Hvala vam što ste mi se pridružili na ovom putovanju. Živimo, budimo zdravi i napredujemo zajedno!’, poručila je Nela.







Datum objave: 09.05.2019.